Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Лютий – термін завершення І черги реконструкції обласної дитячої лікарні

26 січня 2012 - 10:30

Лютий – термін завершення І черги реконструкції обласної дитячої лікарні

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Ємельяненко та заступник голови ОДА Микола Ярмощук провели нараду з питань завершення І черги реконструкції лікувального корпусу обласної клінічної дитячої лікарні.

Як повідомив Віктор Ємельяненко, обласна клінічна дитяча лікарня внесена до списку об’єктів, які планує відвідати Глава держави Віктор Янукович під час робочої поїздки до Запорізької області, що має відбутися наприкінці першого кварталу поточного року.

- Реконструкція цього лікувального закладу – це стратегічний напрямок роботи обласної влади. Маємо оперативно розв’язувати всі питання для того, щоб реконструкція об’єкту була виконана якісно та в запланований строк, - зазначив перший заступник голови облдержадміністрації.

Наразі роботи з реконструкції І черги добігають кінця, об’єкт має бути зданий наприкінці лютого. Однак поки що залишається ряд проблемних питань, від вирішення яких залежить термін здачі  лікувального корпусу. Зокрема, головний лікар обласної клінічної дитячої лікарні Юрій Борзенко повідомив, що до цих пір остаточно не визначено, за які кошти буде закуплено спеціальне обладнання для операційних. Необхідні кошти на його придбання були передбачені в обласному бюджеті 2011 року. Проте через ряд обставин розрахуватися з компанією-постачальником не вдалося, тож вся сума була повернута до бюджету. Враховуючи це, тепер керівництву обласної державної адміністрації та лікарні необхідно віднайти майже 1,5 млн. грн. на ці видатки. Крім того, 460 тис. грн. потрібно для проведення телефонізації та комп’ютеризації корпусу.

Керівництво обласної виконавчої влади вирішило винести це питання  на розгляд сесії обласної ради, вказавши конкретні джерела фінансування. Відповідна робота буде проведена найближчим часом.

Також учасники наради розглянули фінансові питання завершення будівельно-монтажних робіт. До кінця лютого будівельники мають освоїти майже 1,2 млн. грн. Крім того, ще стільки ж їм заборгувала лікарня за вже виконані роботи.

- Це питання нам добре відоме і ми працюємо на його вирішенням, - запевнив Віктор Ємельяненко, підкресливши, що протягом наступного місяця всім відповідальним необхідно сконцентрувати зусилля та досягти поставленої мети – здати першу чергу реконструкції корпусу в лютому.

 

Управління у  справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни