Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

При оптимізації системи охорони здоров’я враховуватиметься специфіка території

25 січня 2012 - 17:11

Відбулася робоча поїздка начальника управління охорони здоров’я обласної державної адміністрації Андрія Запорожченка до Запорізької центральної районної лікарні. Про поточну ситуацію в лікарняному закладі та перспективи впровадження сімейної медицини посадовця поінформував головний лікар ЦРЛ Володимир Трунов.

Як відзначив головний лікар, процес оптимізації лікувально-профілактичних закладів у Запорізькому районі розпочався ще у 1992 року. Тоді ліжковий фонд мережі району складав 640 ліжок, а на сьогоднішній день - всього 330. Скоротилась і кількість штатних одиниць з 1147 до 806.

Щодо стану матеріально-технічної бази В. Трунов повідомив, що торік за рахунок районного бюджету проведено ремонт кардіо-неврологічного відділення та даху центральної районної лікарні, а також проведено газифікацію Малишівського ФП. Крім того, було придбано медичне устаткування та господарське обладнання.

Разом з тим, головний лікар виділив ряд проблемних питань, переважну більшість з яких можна розв’язати шляхом подальшої оптимізації системи охорони здоров’я. Йдеться про забезпеченість санітарним транспортом, покращення матеріально-технічної бази, а також передбачення житла для молодих спеціалістів.

Начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації оглянув умови лікування пацієнтів у хірургічному, інфекційному, кардіо-неврологічному, терапевтичному, гінекологічному відділеннях, а також поспілкувався з персоналом.

- У мене склалося приємне враження від ознайомлення з потужностями районної лікарні. Тут працюють дійсно професіонали з великим досвідом, які усвідомлюють необхідність проведення реформи медицини та мають своє бачення щодо її реалізації безпосередньо на території району, - зазначив посадовець. Також Андрій Запорожченко підкреслив, що подальша оптимізація обов’язково базуватиметься на напрацьованій інтелектуальній базі та враховуватиме специфіку кожної території: «Ми усвідомлюємо, що неможливо систему охорони здоров’я побудувати з нуля. Тож у своїй роботі спиратимемося на  фахівців та їхній досвід».

 

 

Довідково: мережа лікувально-профілактичних закладів Запорізького району представлена  Центральною районною лікарнею, Кушугумською поліклінікою, Біленьківською сільською дільничною лікарнею, а також 12 лікарськими амбулаторіями загальної практики-сімейної медицини, 26 фельдшерськими та фельдшерсько-акушерськими пунктами.

Центральна районна лікарня має 7 стаціонарних відділень: гінекологічне, дитяче, терапевтичне, кардіо-неврологічне, урологічне, хірургічне, інфекційне відділення; консультативну поліклініку, дитячу поліклініку, стоматологічне відділення, клініко-діагностичну лабораторію.

Ліжковий фонд центральної районної лікарні складає 255 ліжок.

Забезпеченість кадрами: лікарями - 71 %, медичними працівниками з середньою спеціальною освітою - 81%.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни