Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Різні національні культури створюють колорит Запорізького краю

12 січня 2012 - 09:57

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко  зустрівся з керівниками національно-культурних товариств регіону.

Відкриваючи нараду, Олександр Пеклушенко відзначив, що на території області багато років мирно проживають представники понад 130 різних національностей.

- Особливість Запорізького краю полягає у толерантності, адже тут  мають можливість розвиватись багато різних, не схожих між собою, національних культур. Важливо, що при цьому досягнення всіх національно-культурних товариств поповнюють єдину культурну скарбницю нашого краю, створюють його різнобарвність та колорит. Тому  для мене, як для керівника регіону, вкрай важливо підтримувати постійний діалог з вами, розуміти ті проблеми, які ускладнюють вашу роботу, - звернувся до присутніх очільник регіону.

Як відзначила начальник відділу у справах національностей та релігій ОДА Ірина Панькіна, етнонаціональна політика обласної влади перш за все спрямована на створення рівних умов для розвитку духовно-культурного життя представників усіх націй. На території регіону регулярно проводяться представницькі та об’єднуючі фестивалі, свята, конференції. Приміром, татарське народне свято «Сабантуй»,  фестивалі «Приазовський Інтер-Фольк», «Співдружність», «Покрова на Хортиці», «Еллада» та інші.

У ході зустрічі керівники національно-культурних товариств висловили своє бачення подальшої співпраці з обласною владою, порушили питання фінансування заходів, спрямованих на розвиток культури національних меншин, та зупинились на проблемних питаннях, які не в змозі вирішити самостійно. Насамперед йшлося про виділення приміщення для організації  «Центр національних культур» у м. Запоріжжя.

- Ви проводите важливу та необхідну просвітницьку роботу, самостійно вирішуєте багато організаційних та подекуди проблемних питань. Я вдячний вам за вашу небайдужість та активну позицію. Підтримка національно-культурних товариств і далі буде одним з найважливіших напрямків роботи обласної влади, - запевнив керівників національно-культурних товариств голова облдержадміністрації О.Пеклушенко.

По завершенні зустрічі на її учасників чекав приємний сюрприз – з прийдешнім святом - Старим Новим роком учасників заходу  привітали колядники.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни