Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області активізують перевірку газового обладнання

9 листопада 2011 - 17:27

В області активізують перевірку газового обладнання

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук провів обласну  селекторну нараду з питань безпечного користування газом у побуті.

Про стан експлуатації газового обладнання у житловому фонді присутніх поінформував начальник управління житлово-комунального господарства ОДА Дмитро Свіркін. Посадовець докладно окреслив роботу, яка проводилась протягом року з герметизації інженерних вводів багатоквартирних будинків, заміни газового обладнання, перевірки технічного стану зовнішніх трубопроводів. Однак, за словами Д. Свіркіна, найбільш складна ситуація у цій сфері з експлуатацією димових та вентиляційних каналів. Проблема полягає у формальному ставленні підприємств житлово-комунального господарства та мешканців приватних будинків до цього питання. ДВК мають обстежувати раз на рік, однак фактично цього ніхто не робить, внаслідок чого близько 98 % нещасних випадків у багатоповерховому секторі та 38 % - у приватному трапляються саме через те, що власники житла продовжують користуватися газом при несправних димових та вентиляційних каналах. Важливо відзначити, що обслуговування димових та вентиляційних каналів входить у перелік обов’язкових послуг, які включені в тариф на утримання будинку та прибудинкової території.

Заступник голови ОДА Петро Гончарук доручив керівникам територій підготувати та направити до управління ЖКГ облдержадміністрації списки будинків, у яких були обстежені ДВК.

- Ви маєте тиждень, щоб виправити ситуацію. Потім ми вибірково перевірятимемо будинки, вказані у списках, та робитимемо відповідні висновки, - попередив голів райдержадміністрацій представник обласної виконавчої влади.

Також посадовець наголосив, що власники приватних будинків мають дотримуватись Правил безпеки систем газопостачання України, які вимагають: «Не ризикуйте ані власним життя, ані життям своїх близьких, перевіряйте димові та вентиляційні канали регулярно».

 

Довідково: територіальним управлінням Держгірпромнагляду по Запорізькій області  видано дозвіл на здійснення робіт з перевірки, прочистки димових та вентиляційних каналів 40 суб’єктам господарювання. Крім того, в області нараховується 15 ліцензіатів, які отримали ліцензію на надання послуг та виконання робіт протипожежного призначення, у тому числі з мурування, ремонту, очищення і обстеження (перевірки) печей, камінів, димоходів (димарів, димових каналів).

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни