Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Рятівники і освітяни піклуються про безпеку дітей

1 листопада 2011 - 10:10

Рятівники і освітяни піклуються про  безпеку дітей

Рятувальники і освітяни спільно провели методичний семінар-нараду,  у ході якого обговорили нові методи  та форми роботи з дітьми з метою   убезпечення їхнього життя і здоров’я від надзвичайних подій.

Представники  ГУ МНС України в Запорізькій області відмічають, що останнім часом все більше дітей потрапляють у надзвичайні ситуації як природного,  так і техногенного характеру,  тож актуальним є проведення виховних годин на тему безпеки життєдіяльності, організації загальноосвітніх і позашкільних гуртків цивільного захисту та рятувальних робіт. Питання безпеки дітей особливо гостро постає у період канікул, коли діти  переважну більшість часу  знаходяться без нагляду. І саме в цей період виникає найбільша кількість надзвичайних ситуацій, жертвами яких стають діти.

За даними  ГУ МНС України в Запорізькій області, за 10 місяців  2011 року під час надзвичайних ситуацій було травмовано 6 та загинуло 14 дітей. У період осінніх та зимових канікул діти стають жертвами вибухів ВНП, отруєння грибами,  пожеж від електроприладів та пожеж, що виникли через дитячі пустощі з вогнем. Тому у кожному освітньому закладі повинна проводитися профілактична робота з дітьми,  щоб формувати вміння та навички поведінки у разі виникнення надзвичайної події. Також йшлося і про те, що останнім часом зросла кількість  хибних викликів, у яких повідомляється про мінування шкіл чи інших будівель. Ймовірно, таким чином діти хочуть зірвати уроки в школі або просто граються. Такі «ігри» є небезпечними, бо в трой момент, коли рятівники їдуть за хибним викликом, їх допомога може знадобитися комусь насправді і втрачена хвилина може коштувати комусь життя. Проте, тепер «жартівника» буде  легко виявити, тому що номер служби порятунку «101» обладнаний визначником,  який зафіксує  міський чи мобільний номер телефону. І тоді батькам порушника доведеться заплатити чималий штраф.

Зі свого боку, освітяни  відмітили необхідність залучення дітей до  суспільно-корисної діяльності, забезпечувати їм цікаве і корисне дозвілля, щоб  вони  були чимось зайняті та захоплені.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни