Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Проект «ООН-ХАБІТАТ - Україна» проведе семінар у Токмаку

27 жовтня 2011 - 14:56

Під час наради

31 жовтня у Токмаку відбудеться семінар спеціалістів проекту «ООН-ХАБІТАТ  - Україна», під час якого представники органів місцевого самоврядування малих міст Запорізької області отримають знання щодо підготовки та оформлення проектів за стандартами ООН-ХАБІТАТ.

Як вже повідомлялося, у вересні координатор проекту «ООН-ХАБІТАТ – Україна» Олександр Затолокін запропонував керівництву Запорізької області долучитися до програм проекту, а вже 4 жовтня  під час ХІІ міжнародної конференції «Україна-ХАБІТАТ: кращі практики» Запорізьку область було визначено як пілотний регіон ООН-ХАБІТАТ щодо розвитку ЖКГ малих міст.

За три тижні органи місцевого самоврядування шести малих міст області підготовили 41 проект для реалізації в рамках цієї програми. Більше за всіх попрацювали представники міста Токмак, які надали на розгляд 20 проектів. Така активність зацікавила представників міжнародної організації і вони перенесли місце проведення семінару з Києва до Токмака.

Заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук провів робочу нараду з міськими головами малих міст області, під час якої було зазначено, що не всі керівники міст розуміють користь від реалізації цих проектів, тому беруть участь у проекті занадто пасивно. Зокрема, три малих міста області: Кам’янка-Дніпровська, Дніпрорудне та Приморськ не зробили майже нічого для розробки проектів за програмою ООН-ХАБІТАТ і відповідно для залучення інвестицій у розвиток житлово-комунального господарства своїх міст.

-  Я вважаю, що в цих питаннях не можна зволікати,  бо тут діє принцип: хто не встиг – той запізнився, - зазначив Петро Гончарук. – Абсолютно впевнено можу сказати, що після того, як Токмак отримає на розвиток ЖКГ інвестиції, про які наразі лише мріє, то одразу утвориться черга  з такими проектами, але буде запізно – їх нікуди буде дівати. Тому сподіваюсь, що керівники міст переглянуть своє ставлення й активно долучаться до цього проекту. Час поки ще є, але його дуже мало.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни