Про цінову ситуацію на ринку сільськогосподарської продукції доповів перший заступник голови обласної державної адміністрації Олексій Литвин під час всеукраїнської селекторної наради, яка відбулася сьогодні. Нарада була присвячена питанням забезпечення регіонів овочами та картоплею, а також стану виробництва молока та м’яса і цін на ці продукти харчування.
Розрахунки річної потреби населення свідчать, що для споживання в області треба забезпечити 224 тисячі тонн картоплі та 245 тисяч тонн овочів. За підсумками збору урожаю станом на 20 жовтня, місцеві аграрії вже заготовили 291 тисячу тонн овочів та 284 тисячі тонн картоплі. Отже, продуктами цієї групи населення забезпечене в достатній кількості. На даний час на збереження вже закладено 5 тисяч тонн овочів та 3,4 тисячі тонн картоплі. Такі дані повідомили в головному управлінні агропромислового розвитку.
При цьому, ціни на овочеву групу товарів залишаються стабільними. М’ясо, навпаки - поступово дорожчає. Так само спостерігається незначна тенденція підвищення оптово-роздрібних цін на молоко та яйця курячі.
З метою насичення продовольчого ринку продукції та регулювання ціни на продукти харчування в регіоні обласна державна адміністрація підтримує проведення продуктових ярмарків, які регулярно проходять в усіх містах обласного значення. До участі в ярмарках залучають виробників сільгосппродукції, які реалізують товар за цінами, нижчими від ринкових.
Управління у справах преси та інформації