Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Український рукопаш вподобали козаки Росії і Білорусі

18 жовтня 2011 - 13:55

Український рукопаш вподобали козаки Росії і Білорусі

ХV Міжнародний фестиваль козацьких бойових та традиційних мистецтв «Спас», що проходив у рамках ІІ Всеукраїнського козацького фестивалю «Покрова на Хортиці» і зібрав у Запоріжжі понад 200 бійців з України, Білорусі і Росії, у черговий раз підтвердив єдність наших народів, засновану на родових козацьких звичаях. Адже козаки України, Білорусі і Росії ретельно бережуть спільні традиції виховання нащадків - вірних захисників своєї землі.

Бойовий звичай козацьких родів, ефективна система ведення бою та виживання за будь-яких умов, яким є український рукопаш «спас», заснований на Запоріжжі, набуває дедалі більшої популярності у братніх країнах. У нинішніх змаганнях - на першості України з рукопашу «Спас» та на Кубок Європи з українського рукопашу ім. А.Єрмака, що пройшли у палаці спорту «Юність», взяли участь кращі представники традиційних бойових мистецтв з України, Росії та Білорусі. У варіативних вагових категоріях свою бойову майстерність випробували більше 100 спортсменів: 80 учасників було заявлено на відкритій першості та близько 20 учасників боролися у відбіркових поєдинках на Кубок ім. А.Єрмака.

Фестиваль бойових мистецтв «Спас» продовжився змаганнями «лава на лаву», що пройшли у ЦПКіВ «Дубовий гай». Заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук, що за дорученням очільника регіону Бориса Петрова взяв участь у заході, сердечно привітав козаків з усіх країв.

Завершився фестиваль в історико-культурному комплексі «700-літній запорізький дуб»: тут відбувся круглий стіл «Слов’янські бойові мистецтва», пройшли майстер-класи провідних бійців та були підбиті підсумки.

За результатами змагань відкритої першості України (юнаки) перемогу здобули:Ткаченко Микита («Воїн», м. Запоріжжя); Аблез Нікіта (Школа Джур «Сотня Пластунів», м. Запоріжжя);Шостак Віталій («Спас», м. Запоріжжя);Чорний Єгор («Спас-Штурм», м. Дніпропетровськ). Кубок Європи з українського рукопашу ім. А.Єрмака у своїх вагових категоріях вибороли: категорія до 75 кг:Чуєв Артем («Спас», м. Запоріжжя); категорія до 85 кг:Обозний Павло (Спортивний клуб «Арідан», м. Гродно, Білорусія); категорія більше 85 кг:Ступак Артем («Воїн», м. Запоріжжя).



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни