Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Козацька слава оживає на Хортиці

17 жовтня 2011 - 13:44

Козацька слава оживає на Хортиці

Грандіозне театралізоване дійство «Всі ми, браття, козацького роду!» відбулося у Совутиній балці на Хортиці. За своєю ідеєю та її  широкомасштабною реалізацією, яку втілив режисер-постановник, заслужений діяч мистецтв України, режисер Запорізького академічного  музично-драматичного театру ім. Магара Євген Головатюк,  вистава не має собі рівних  в Україні. Гості ІІ Всеукраїнського козацького фестивалю  «Покрова на Хортиці», яким  презентували виставу, із захопленням  близько двох годин спостерігали за дійством.

Актори театру ім. Магара, учасники Запорізької обласної  організації   Всеукраїнської федерації «Спас» і козацького кінного театру за задумом організаторів заходу  представили глядачам широку палітру славних подвигів українського козацтва. Тут на очах у численної публіки, для зручностей якої завчасно підготували амфітеатр із лавами, козаки билися з ворогами, демонстрували вправне володіння різними видами зброї і майстерний герц на конях. Публіка, стоячи, бурхливими оваціями дякувала авторам і учасникам вистави за  можливість поринути у часи козацької слави та доторкнутись до живої історії.

- Ми стали свідками визначної події, - зазначив заступник голови обласної державної адміністрації Микола Ярмощук.- Ця вистава спонукала кожного  - і глядача, і учасника заглибитись у свою душу і відшукати там паростки козацької честі. Адже, насправді  «всі ми, браття¸ козацького роду!».

Як відмітила начальник управління культури і туризму облдержадміністрації Ірина Конарєва,  організатори фестивалю прагнули максимально наблизити гостей і учасників до   тієї атмосфери, в якій свого часу і народжувалися козацькі подвиги.

- Реалізувати це завдання ми доручили саме Євгену Головатюку, який відомий своїми   постановками вистав просто неба  на Хортиці  «Тарас Бульба» і «Козак Мамай», - зазначила Ірина Конарєва.- За ці роботи він був удостоєний гран-прі  найавторитетнішого театрального фестивалю Придніпров’я «Січеславна» і номінований  на Державну премію ім. Тараса Шевченка. Сьогодні ми всі були свідками великого успіху.



Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни