Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Спеціальна обласна комісія перевірить скарги мешканців гуртожитків

11 жовтня 2011 - 10:20

Спеціальна обласна комісія перевірить скарги мешканців гуртожитків

На засіданні обласної комісії із розв’язання проблемних питань забезпечення житлових прав мешканців гуртожитків  розглянуто зміни у законодавстві, що вдосконалюють правове врегулювання цих питань, та кілька скарг на протиправні дії власників та керівників гуртожитків від їх мешканців.

Заступник начальника обласного управління житлово-комунального господарства Костянтин Кувайцев  ознайомив учасників заходу із змінами і доповненнями,  внесеними Верховною Радою України до Житлового кодексу України, Закону України «Про приватизацію державного житлового фонду» та Закону України «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків».

- Ці зміни вдосконалюють правове врегулювання забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків, - зазначив посадовець. –Відтепер законодавство більш конкретно визначає осіб, що мають право на приватизацію житла у гуртожитках, а також чітко окреслює коло гуртожитків, у яких кімнати не підлягають приватизації.

На засіданні комісії також розглянули  скарги на протиправні дії керівництва деяких запорізьких гуртожитків. Зокрема, мешканці гуртожитку «ДПІ «Запоріжцивільпроект», що знаходиться за адресою: вул. Українська, 5а, звернулися з питання незаконного виселення з гуртожитку. У мешканців гуртожитку ТОВ «Соцсфера», що розташований на вул. Космічній, 90, виникли обґрунтовані питання щодо законності встановлення нових тарифів на проживання. А мешканці гуртожитку по вул. Харчова, 5 занепокоєні ризиком залишитися без опалення внаслідок боргів, накопичених його власниками.

Заслухавши представників ініціативних груп мешканців гуртожитків та їх керівництва, комісія вирішила для об’єктивного розгляду скарг здійснити виїзд на місце, де перевірити законність дій власників та керівників гуртожитків.

- Усі керівники та власники гуртожитків мають усвідомити, що незалежно від форми власності, вони повинні діяти суворо в межах діючого законодавства, - наголосила заступник голови ОДА Лариса Мефьодова.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни