Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Борис Петров: «Надалі ви повинні самі думати про своє майбутнє»

7 жовтня 2011 - 12:29

Голова облдержадміністрації Борис Петров зустрівся з мешканцями Мелітопольського соціального гуртожитку під час робочої поїздки на Мелітопольщину. Голова ОДА ознайомився  з побутовими умовами проживання в гуртожитку та відповів на запитання  молодих людей. Найбільше молодь турбує, що на них чекає в майбутньому, про це вони й вони запитали керівника регіону.

- Сьогодні держава вам допомагає, - відповів Борис Петров. – Але надалі ви повинні самі думати про своє майбутнє. Ви вже дорослі, і як у дорослих людей, у кожного є свій шлях. Я бачу його для вас у праці, створенні сім’ї. Є велика кількість дітей та людей, які насправді без допомоги держави не мають можливості забезпечити собі умови  життя.

Наприкінці відвідання гуртожитку очільник регіону доручив профільним спеціалістам розглянути можливість постійного стовідсоткового заповнення місць у гуртожитку.

Комунальний заклад «Мелітопольський соціальний гуртожиток» Запорізької обласної ради - установа для дітей - сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, віком від 15 до 18 років та осіб із числа дітей - сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, віком від 18 до 23 років, які не мають власного житла,  створений за ініціативи служби у справах дітей облдержадміністрації. Відкриття соціального гуртожитку відбулося 19 грудня  2008 року.

Подібні установи за рахунок коштів державного бюджету створені в АР Крим, Волинській, Харківській, Житомирській, Закарпатській, Донецькій, Дніпропетровській, Кіровоградській та Тернопільській областях і лише в Запорізькій - виключно за рахунок коштів обласного бюджету.

Направлення на поселення в гуртожиток здійснює служба у справах дітей облдержадміністрації. На сьогодні в гуртожитку проживають 16 мешканців (колишні вихованці дитячих будинків сімейного типу, випускники інтернатів, особи, звільнені з Мелітопольської виховної колонії для дівчат, шкіл та училищ соціальної реабілітації). Усі мешканці гуртожитку працюють або навчаються.



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни