Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Робота ОДА з боржниками по заробітній платі – приклад для керівників територій

29 вересня 2011 - 13:34

Робота ОДА з боржниками по заробітній платі – приклад для керівників територій

Під час засідання колегії облдержадміністрації, на якому серед інших питань розглядали ситуацію із заробітною платою в регіоні, очільник області Борис Петров зауважив, що в облдержадміністрації майже щотижня проводять наради з боржниками, залучають органи прокуратури як інструмент впливу на злісних боржників і така робота дає свої результати. Тож очільник області запропонував керівникам територій поінформувати, наскільки ефективною є робота в цьому напрямку на місцях.

- За оперативними даними, борги із заробітної плати в області зменшилися до 41,5 млн. грн. Але ці показники ще не є цілком достатніми, тож  пропоную керівникам найбільш проблемних територій дати чітку відповідь стосовно тих інструментів, які  використовувалися для того, аби погасити борги перед працівниками, - зазначив Борис Петров.

За повідомленням голів райдержадміністрацій,  на керівників підприємств, де не виплачується заробітна плата, надано документи  на розгляд до прокуратури. Як наслідок, у Новомиколаївському районі ліквідовано заборгованість на підприємстві «Запорожець», на підприємстві «Союз» в Енергодарі проведено перевірку і передано документи до прокуратури. У Бердянському районі серед боржників - аграрне підприємство «Нива», на якому через  судовий конфлікт арештовані рахунки та майно. Заробітну плату працівникам не виплачують протягом чотирьох місяців, але робота з боку райдержадміністрації  ведеться активна.

Загалом, згідно даних, оприлюднених заступником голови обласної державної адміністрації Миколою Ярмощуком, на 20 територіях області вдалося зупинити зростання заборгованості. Але проблемними залишаються питання легалізації заробітної плати, збільшення її розміру тощо.

Так, на 22% підприємств в регіоні їх керівники звітують про  отримання ними мінімальної заробітної плати. Переважна більшість таких «низькооплачуваних» керівників - у Бердянську. Так само низькими залишаються заробітні плати у фінансовій галузі, в сільському господарстві,  готельному бізнесі.

- З тим, аби змінити ситуацію і змусити керівників демонструвати реальні доходи, зупинити виплату заробітної плати в конвертах та спонукати керівників підприємств до підвищення заробітної плати працівникам, слід проводити індивідуальну роботу з директорами проблемних підприємств, -  резюмував очільник області.



Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни