Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Стоп насильству!

22 вересня 2011 - 10:06

Соціальна акція «Залишайся людиною»

Соціальна акція «Залишайся людиною» зібрала в обласному центрі на пл. Маяковського  тисячі запоріжців. Захід відбувся  за підтримки управління у справах сім'ї, молоді та спорту  облдержадміністрації в рамках Міжнародної інформаційної кампанії «Я проти насильства!» соціальної програми «Права жінок і дітей в Україні», що реалізується Євросоюзом за підтримки Міністерства  освіти, науки,  сім'ї, молоді та спорту.

Відкриваючи захід,  заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук закликав молодь засудити  будь-які прояви  насильства проти особистості. Разом з тим, він наголосив, що вимоги батьків та вихователів до підлітків та молоді щодо  додержання здорового способу життя, відмови від шкідливих звичок – паління, вживання алкоголю та наркотиків – не може бути розцінено як прояв насильства. Учасники заходу підтримали цю батьківську настанову  посадовця.

За словами організаторів заходу  - представників Запорізького обласного центру соціально-психологічної допомоги, головною  метою  є популяризація ненасильницької моделі поведінки та профілактика негативних явищ у підлітковому та молодіжному середовищі, привернення уваги громадськості нашого краю до соціального аспекту проблеми сімейного насильства, формування у свідомості громадян, особливо підлітків та молоді, негативного ставлення до насильства, інформування населення про державні і недержавні організації, що надають послуги з цього питання.

 У ході заходу волонтери  поширювали серед учасників  інформаційні матеріали, фахівці  обласного центру соціально-психологічної допомоги та обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей  та молоді  надавали всім бажаючим  безкоштовні консультації. Впродовж всього часу, що тривала акція, її учасників розважали  молодіжні  творчі колективи і солісти.

– Молоді запоріжці, що   прийшли сьогодні на площу, розуміють  надзвичайну важливість боротьби  проти насильства, - зазначив  Микола Ярмощук. -  Маємо  забезпечити підростаючому поколінню належні умови для вільного  самовираження без насильства над особистістю.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі