Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Покращення інвестиційного клімату

В рамках роботи Комітету з економічних реформ 29 серпня 2011 року відбулося засідання робочої групи «Сталий економічний розвиток, бізнес-клімат та інвестиції»

16 вересня 2011 - 10:24

В рамках роботи Комітету з економічних реформ 29 серпня 2011 року відбулося засідання робочої групи «Сталий економічний розвиток, бізнес-клімат та інвестиції» на якому розглядалися результати участі та презентації Запорізької області на всеукраїнській виставковій акції «Барвиста Україна – 2011».

З метою поширення позитивної інформації про Запорізький регіон облдержадміністрацією та Запорізькою торгово-промисловою палатою було представлено експозицію за участі провідних промислових підприємств регіону, флагманів вітчизняної промисловості та  міст Запоріжжя, Бердянськ, Токмак, Енергодар, Мелітополь, Пологи в загальнодержавній виставковій акції „Барвиста Україна - 2011”, що проходила на території Національного виставкового комплексу „Експоцентр України” з 16 по 19 серпня 2011 року.

Цього року виставковий стенд Запорізької області займав площу 390 кв. м. В основі концепції представленої експозиції - три пріоритетні напрямки розвитку Запорізької області на період до 2015 року: „Запорізький край – інвестиційно-приваблива територія з розвинутими індустріальним і аграрним комплексами”, „Запорізький край – екологічно безпечний для проживання регіон”, „Запорізький край – історико–культурний та курортно-туристичний центр національного і міжнародного значення”.

Саме за цими напрямками розкривається зміст презентованої експозиції, головна мета якої – продемонструвати потенціал Запорізької області, підтримати її позитивний імідж.

Кожне підприємство представило свою продукцію на стендах, а також у  вигляді відео інсталяцій. Прикрашали експозицію автомобіль „Форца” виробництва Запорізького автомобілебудівного заводу, авіадвигун виробництва ДП „Івченко-Прогрес”, макет Запорізької  атомної електростанції тощо. На художніх стендах представлені туристичні перлини краю.

Павільйон Запорізького краю охоплював усі перспективні напрямки розвитку економіки і демонстрував не лише здобутки регіону за час незалежності держави, а головне – презентував основні вектори майбутнього розвитку.

Також на засіданні розглядалися проблемні питання, які виникають у суб’єктів підприємницької діяльності при адмініструванні податків та зборів в контексті Податкового кодексу України

Державна податкова служба України впевнено крокує назустріч платникам податків, системно налагоджуючи з ними прозорі партнерські стосунки. Зокрема, теперішня реорганізація служби має саме такий вектор. І в цьому контексті дуже важливою є думка всіх громадян, котрі є платниками, адже, врешті решт, ДПС покликана працювати саме задля їхніх інтересів. В даний момент ДПА України розробляє стандарти обслуговування платників, за якими вже найближчим часом повинна працювати вся служба. В роботу активно включилися і запорізькі платники.

Зворотній зв'язок з платниками має стати дієвою підтримкою податківцям на шляху реформування служби. Перш за все - це зміна ідеології. Податкова служба повинна допомагати платникам виконувати свій громадянський обов’язок, бути на службі у народу. А це буде можливо лише в атмосфері взаємної довіри між податковою службою та платниками податків. І не останню роль у цьому процесі відіграватиме саме рівень обслуговування платників. У першу чергу, це стосується суб’єктів малого бізнесу, які знаходяться в постійному тісному контакті з податківцями. Аби у платників не виникало нарікань на роботу служби, аби попередити всі можливі конфлікти та непорозуміння, і аби створити комфортні умови для громадян, зараз потрібно спільно з платниками з’ясувати, які напрямки роботи податківців потребують термінового покращення.

За результатами засідання робочої групи доручено представникам громадських організацій виробити кілька зовнішніх оціночних факторів, за якими визначатиметься якість обслуговування в інспекціях області. Всі ці пропозиції будуть проаналізовані податківцями і об’єднані в єдиний документ, який вже у вересні планується відправити на розгляд до ДПА України.

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі