Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Лідери наукової медичної думки у галузі ревматології зустрілись на Хортиці

12 вересня 2011 - 09:01

Лідери наукової медичної думки у галузі  ревматології зустрілись на Хортиці

Фахівці  Запорізької обласної лікарні ініціювали обмін інноваціями в лікуванні аутоімунних захворювань. За підтримки обласного управління охорони здоров’я облдержадміністрації на Хортиці  пройшла конференція  ревматологів  Центральної та Південно-Східної України, організатором якої виступив завідувач відділенням ревматології обласної лікарні, головний ревматолог області, керівник Запорізької обласної асоціації ревматологів Дмитро  Рекалов. 

 На його запрошення авторитетні фахівці -  керівник лабораторії методів інтенсивної терапії Інституту ревматології Російської академії медичних наук, м. Москва, професор, доктор медичних наук Сергій  Соловйов та завідувач кафедрою госпітальної хірургії Дніпропетровської державної медичної академії, професор, доктор медичних наук Олександр  Курята поінформували  колег – практикуючих лікарів-ревматологів про  інновації в боротьбі з ревматоїдним артритом і системним червоним вовчаком та подали  результати ефективного лікування пацієнтів, які страждають від цих недуг.

За словами організатора заходу, значимість забезпечення  успішної - ефективної та оперативної боротьби з аутоімунними захворюваннями, якими є ревматоїдний артрит (РА) і системний червоний вовчак (СЧВ), важко переоцінити. Адже для пацієнтів з такими захворюваннями надто високим є ризик важкої інвалідизації і навіть летального результату.

 - Прагнемо, щоб в Запорізькій обласній клінічній лікарні пацієнти отримували висококваліфіковану спеціалізовану медичну допомогу на рівні світових стандартів. Тому стимулюємо і всіляко підтримуємо розвиток наукової медичної думки і активно впроваджуємо ефективні інновації як в діагностиці, так і в лікувальному процесі, - коментує подію головний лікар КУ ЗОКБ Ігор Шишка. - Сьогодні наша лікарня по праву займає лідерські позиції в медицині Запорізького краю і України, в цілому, ставши клінічною базою наукового медичного центру регіону, а наші фахівці з ряду напрямів йдуть в авангарді української наукової медичної думки.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі