Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Перший дзвоник у запорізькій школі №72 пролунав у 50-ий раз!

2 вересня 2011 - 08:35

Перший дзвоник  у запорізькій школі №72 пролунав у 50-ий раз!

Запорізька загальноосвітня школа №72  з поглибленим вивченням хімії та біології   цього року святкує золотий ювілей. Перший дзвоник нині тут пролунав вже у 50-тий раз!

За словами директора  Тетяни Усової,  школа  вперше відчинила учням свої двері 1 вересня 1961 року. Тоді це була 8-річна школа. В ній навчалися здебільшого діти працівників промислових підприємств Запоріжжя. Її профілізація  почалася у 1976 році з відкриття класів з поглибленим вивченням хімії та біології. З 1992 року в школі працюють класи з поглибленим вивченням англійської мови.

Завдяки наполегливій творчій праці педколектива й адміністрації  у 2005 році школа отримала статус спеціалізованої,  з поглибленим вивченням хімії та біології.  Багато років  активно співпрацює з вищими навчальними закладами міста: ЗДМУ, ЗНУ, КПУ, ЗНТУ. Найбільш активний зв’язок налагоджено з Запорізьким державним медичним університетом. Значна кількість випускників школи щорічно стає студентами цього навчального закладу, викладачі якого читають лекції для учнів 10 - 11 класів з поглибленим вивченням хімії та біології на базі університету.

 З січня 2005 року на базі школи працює еколого-краєзнавчий гурток «Евріс». Гуртківці є постійними учасниками пошуково-дослідницьких експедицій, шкільних, районних, міських та обласних екологічних заходів, неодноразовими переможцями численних міських, обласних та Всеукраїнських конкурсів. Школа не тільки дає міцні знання, для  учнів   вона стала рідною домівкою, наголосила  директор. Тому випускники   саме сюди приводять вчитися своїх дітей. За довгі роки тут вивчилися й виросли цілі династії.

 - Школа славиться своїми учнями. Її  випускники,    працюючи в різних галузях науки і техніки, прославили школу і стали відомими не тільки в нашому краї, а й в Україні та за її межами,- відмітив, вітаючи школярів із Днем знань, заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук. – Бажаю вам, дорогі діти, успіхів у навчанні, допитливості  і прагнення  нових відкриттів. Любіть свій край і свою Батьківщину, зростайте справжніми патріотами!

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі