Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Андрій Клюєв: «Кошти місцевих бюджетів направити на формування регіональних запасів зерна»

30 серпня 2011 - 15:33

З боку Уряду до обласної влади претензій немає

На цьому наголосив перший Віце-прем’єр-міністр Андрія Клюєва під час всеукраїнської селекторної наради, яка пройшла під його керівництвом. Перший Віце-прем’єр звернув увагу всіх областей на необхідність виділення коштів з місцевих бюджетів для забезпечення формування регіональних ресурсів запасів зерна, що на сьогодні не зробив жоден з регіонів країни. Одним з основних завдань формування регіональних запасів – є збереження стабільності  ціни на хліб в регіонах на протязі всього року.

За словами голови облдержадміністрації Бориса Петрова в минулі роки область вирішувала це питання іншим шляхом – виділенням коштів з бюджету на компенсацію хлібопекарям кредитних ставок на купівлю зерна та муки. 

- Ми виконаємо завдання першого віце-прем'єр-міністра. Будемо шукати кошти в обласному бюджеті, це близько 3-4 мільйонів гривень. В минулі роки було обрано інший шлях щодо збереження стабільності ціни на хліб й це дало результат:  на відміну від інших областей в регіоні вартість хліба залишалась майже незмінною,  завдання Уряду будемо обговорювати з обласною радою, шукати ресурси і переглядати бюджет, - заявив голова ОДА.

Також під час селектору більшість питань стосувалась підготовки областей до опалювального сезону 2011-12 років. Керівник регіону висловив впевненість, що область вдало увійде в новий опалювальний сезон.

- Підготовчу роботу ми розпочали в травні, - зазначив очільник області. - Є окремі об'єкти на окремих територіях зі ступенем готовності менше 90%. Що стосується розрахунків за спожитий газ, ми визначилися як вони будуть погашені. Завдяки списанню нереальних боргів з підприємств паливно-енергетичного комплексу, з'явилась реальна цифра. Велика частина чистого боргу в регіоні - це борг обласного центру. Сьогодні місто працює з банками і 6 вересня буде зрозуміло, хто переміг у тендері й отримані ресурси в розмірі 26 мільйонів гривень. Наше завдання до 1 жовтня розрахуватися з боргами.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі