Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Реформування системи медичного обслуговування

відбулося урочисте відкриття лікарських амбулаторій загальної практики сімейної медицини с. Новопилипівка та с. Новогородківка

19 серпня 2011 - 11:47

Відбулося урочисте відкриття лікарських амбулаторій загальної практики сімейної медицини с. Новопилипівка та с. Новогородківка за участю  голови Запорізької обласної ради Матвієнка П.Д., заступника начальника управління охорони здоров’я Запорізької облдержадміністрації Шевченко Р.Л.      

З метою наближення лікарської допомоги населенню Новопилипівська сільська рада прийняла рішення від 11.02.2011 №2 «Про реорганізацію системи охорони здоров’я на території Новопилипівської сільської ради» щодо реформування ФАПу с.Новопилипівка, ФАПу с. Тихонівка і ФПу с.Соснівка у лікарську амбулаторію загальної практики сімейної медицини з 2-ліжками денного перебування хворих.

Для проведення реконструкції і капітального ремонту для Новопилипівської ЛАЗПСМ головою Новопилипівської сільської ради Федорченко Віктором Станіславовичем було використано 50222,45 грн. бюджетних коштів і 38000 грн. позабюджетних коштів. Директор агрофірми “Степове” Журавльов Віктор Григорович придбав для ЛАЗПСМ сухожарову шафу на суму 3625грн., директор агрофірми “Агроїл” Акулов Володимир Анатолійович придбав центрифугу на суму 4615 грн., депутат Запорізької обласної ради Балицький Євгеній Віталійович придбав для палати денного стаціонару тумбочки і ліжка.

Амбулаторія загальної практики сімейної медицини с. Новогородківка Мелітопольського району створена шляхом реорганізації Новогородківського фельдшерсько-акушерського пункту та фельдшерських пунктів сіл Степове і Маяк відповідно до рішення Новогородківської сільської ради від 29.06.2010 №5 і буде обслуговувати населення чисельністю понад 1100 мешканців.

Амбулаторія розташована у приміщенні будівлі, яка експлуатується з 1992 року. 

Штатна чисельність медичного персоналу становить 15 осіб, у т.ч.  головний лікар, лікар загальної практики, лікар стоматолог, середній медичний персонал та інш.

У 2009 році Новогородківська сільська рада стала переможцем у Всеукраїнському конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування з проектом «Апробація медичної допомоги в умовах переходу до сімейної та страхової медицини», який було реалізовано у 2010 році

Протягом 2010 року проведено реконструкцію приміщення будівлі. Основні джерела фінансування робіт: державний бюджет – 100 тис. грн., районний бюджет – 69 тис. грн., бюджет Новогородківської сільської ради – 31 тис. грн., організації-партнери – 337,9 тис. грн.

У 2007 році Новогородківський фельдшерсько-акушерський пункт за рахунок централізованих постачань МОЗ України отримав комплект медичного обладнання. У разі наступного надходження медичного обладнання з МОЗ України, Новогородківська  та Новопилипівська амбулаторії загальної практики/сімейної медицини  будуть дооснащені. 


Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі