Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Щастя спілкування у шкільному товаристві стало доступним для незрячих дітей

22 серпня 2011 - 15:15

Щастя спілкування у шкільному товаристві стало доступним для незрячих дітей

Діти-інваліди, які ще донедавна могли   отримати середню освіту тільки шляхом індивідуального навчання, відтепер - з відкриттям  у Запорізькому  навчально-реабілітаційному центрі-інтернаті «Орієнтир» (колишній інтернат №5 для дітей із вадами зору) блоку для сліпих - отримали можливість навчатися у школі у колі своїх однолітків, що на думку фахівців, суттєво полегшує їх подальшу соціалізацію.

Першого вересня шкільне життя тут розпочнуть шестеро юних запоріжців,  чотирьом з них за віком слід іти до першого класу,  а ще двом вже  виповнилося 11 та 15 років. За словами їх першої вчительки – тифлопедагога Олександри Байші для початку навчання незрячих дітей вік не має визначального значення. Головне, що тут  забезпечені спеціальні умови для їх  успішного розвитку і початкової освіти.

У блоці  за кошти обласного бюджету обладнано затишні кімнати для навчання та ігор, спальня, місце для прийому їжі, санвузол.

За словами директора центру  «Орієнтир» Ганни Тихомирової,  Запоріжжя стало третім обласним центром в Україні після Харкова і Дніпропетровська, де працюють  спеціальні класи для навчання і виховання сліпих дітей.

На урочистості з нагоди відкриття нового підрозділу до центру «Орієнтир» зібралися чимало людей –  діти, батьки, викладачі, вихователі, представники  регіональної влади. Для всіх ця  символічна подія стала справжнім святом.  

- Особисто я хотів би, щоб потреби у таких навчальних підрозділах  у нашому суспільстві було якомога  менше. Але сьогодні проблема інвалідізації  дітей через сліпоту  існує. І регіональна влада не відсторонюється від труднощів таких родин, а надає  конкретну допомогу, - зазначив заступник голови ОДА Микола Ярмощук. -  Голова облдержадміністрації Борис  Петров  виявив особисту зацікавленість і взяв під свій патронат вирішення завдання із підготовки такого блоку для навчання незрячих дітей. Щиро радію, що  сьогодні, напередодні Дня знань, ми відкриваємо   цей  навчальний комплекс.



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі