Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Реформування системи медичного обслуговування

Управління охорони здоров’я Запорізької ОДА провело апаратну нараду з головними лікарями та заступниками головних лікарів з лікувальної роботи лікувально-профілактичних закладів міст та районів області

11 серпня 2011 - 15:13

Управління охорони здоров’я Запорізької облдержадміністрації провело апаратну нараду з головними лікарями та заступниками головних лікарів з лікувальної роботи лікувально-профілактичних закладів міст та районів області, де розглядалися першочергові завдання щодо реформування галузі охорони здоров’я Запорізького регіону.

 Начальник управління охорони здоров'я облдержадміністрації Н.Я.Мотовиця акцентувала увагу учасників засідання на необхідності активізувати роботу щодо створення центрів первинної медико-санітарної допомоги в районах. «Ми створюємо, -підкреслила Наталія Яківна, - новий тип медичних установ на базі існуючих центральних районних лікарень. Про закриття лікувально-профілактичних закладів та скорочення кадрів медичних працівників мова не йде. Фінансування системи медичної допомоги буде здійснюватися за програмно-цільовим принципом. Зараз в Міністерстві охорони здоров’я України розробляється цільова програма фінансування медичної допомоги первинного рівня, на фінансування якої буде виділятися  від 25% до 30% коштів».

З метою підвищення обізнаності та відповідальності керівників медичних закладів щодо питань запобігання і протидії корупції на нараді виступила начальник управління державної служби Головного управління державної служби України в Запорізькій області Ольга Журба, яка ознайомила їх з Законом України «Про засади запобігання і протидії корупції», відповіла на питання.

Як удосконалити в сучасних умовах роботу щодо запобігання виникнення внутрішньолікарняних інфекцій в лікувально-профілактичних закладах учасникам наради розповіла керівник Служби організації інфекційного контролю Юлія Кожушна у своєму виступі на тему:«Європейський підхід щодо налагодження чистоти в лікувальних установах». 

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі