Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Рятівниками Запорізької області від загибелі на воді врятовано 302 людини

8 серпня 2011 - 14:04

Рятівниками Запорізької області від загибелі на воді врятовано 302 людини

З початку курортного сезону рятівниками Запорізької області на водних об’єктах врятовано 302 людини, що тонули. Як зазначив на щотижневій апаратній нараді в облдержадміністрації начальник обласного управління з питань надзвичайних ситуацій Євген Шац, за цим показником ми значно випереджаємо інші регіони країни (Луганська область, яка йде другою, має удвічі менше врятованих). Проте цифра загиблих на воді не дозволяє пишатися цими досягненнями. Цього року в Запорізькій області потонуло 55 осіб, серед яких 8 дітей. Найбільший внесок у цій сумній статистиці належить  Азовському узбережжю, де загинуло 24 особи, у тому числі 5 дітей.

Як зазначалося на нараді, довжина берегової смуги Азовського моря в Запорізькій області сягає 412 кілометрів, з яких лише 52 кілометри складають паспортизовані пляжі з постами служби порятунку.

- На наступну нараду підготуйте дані про загиблих на цих паспортизованих пляжах, – дав доручення  перший заступник голови ОДА Олексій Литвин. – Одна справа, коли люди гинуть на так званих диких пляжах, і зовсім інша річ, коли це відбувається майже на очах у рятувальників.

Також Олексій Литвин, продовжуючи тему «диких пляжів», доручив розібратися з охороною заказника на косі, яка веде на острів Бірючий, що неподалік від смт Кирилівка.

- У неділю ввечері я особисто бачив там біля 30 п’яних компаній відпочиваючих, яких охоронці, мабуть, не без власного інтересу, спокійно пропускають на заборонену для відпочинку територію заказника, – зазначив посадовець

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також