Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Заходи із запобігання розкраданню вантажу на залізниці дають ефект

8 серпня 2011 - 10:51

Заходи із запобігання розкраданню вантажу на залізниці дають ефект

За інформацією Головного управління промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації у першому півріччі поточного року відбулося суттєве зменшення випадків розкрадання вантажу при перевезенні залізницею.

За цей період було зареєстровано 177 випадків несанкціонованого втручання сторонніх осіб у роботу залізниці, що на 33% нижче аналогічного показника за минулий рік. На переконання першого заступника начальника Головного управління промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Романа Пісарєва, такого результату досягнуто завдяки заходам, що проводили працівники транспортної міліції, відомчої воєнізованої охорони разом з представниками територіальних органів.

Разом з тим, збиток від не збереженого за шість місяців вантажу сягає 400 тис. грн.. Крім того, заявлено 305 претензій та позовів на суму понад 1 млн. грн.. з приводу розкрадання металопродукції, вугілля, коксу та металобрухту з відкритих вагонів.

Роман Пісарєв підкреслив, що дії розкрадачів вантажу наносять залізниці не тільки прямі матеріальні збитки, але й створюють загрозу безпеці руху.

Так, найбільш криміногенними станціями, які входять до складу Запорізької дирекції залізничних перевезень, залишаються «Вільнянськ», «Таврійськ» та перегони «Славгород – Запоріжжя Ліве», «Таврійськ - Енергодар», «Мечетна – Пологи - Бердянськ».

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також