Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Публічна інформація: виконання пріоритетів діяльності обласної влади

18 липня 2011 - 09:21

Публічна інформація: виконання пріоритетів діяльності обласної влади

Виконання пріоритетного напрямку «Історико-культурний, курортний та туристичний регіон».

Цього року в українському рейтингу надання туристичних послуг Запорізька область увійшла в десятку найбільш  активних та перспективних регіонів.

Голова обласної державної адміністрації Борис Петров неодноразово наголошував, що туризм - це один із стратегічних напрямків розвитку регіону. Тож зусилля обласної влади  були спрямовані на посилення іміджу Запорізької області як морського курорту національного та міжнародного значення, збільшення кількості модернізованих об’єктів санаторно-курортної і туристичної галузі в приморській зоні.

Загалом для реалізації пріоритетного напрямку «Історико-культурний, курортний та туристичний регіон» визначено сім індикаторів, які спрямовані на збереження культурної спадщини, національних традицій, розвиток мистецтва та естетичне виховання запоріжців.

З метою популяризації народного мистецтва проводяться іміджеві культурно-масові заходи міжнародного, всеукраїнського та обласного рівнів, а саме, 22 фестивалі, серед яких Міжнародний фестиваль козацьких бойових та традиційних мистецтв «Спас», Всеукраїнський козацький фестиваль «Покрова на Хортиці». Творчою перлиною  стали ландшафтні вистави просто неба на Хортиці, акція "Ніч в музеї".

Завдяки цим заходам цього року прогнозується збільшення кількості відвідувачів Національного заповідника «Хортиця» з 250 тис. чол. на рік (у 2010 р.) до 270 тисяч у 2011.

Проводиться робота у напрямках розвитку професійного мистецтва, естетичного виховання дітей та юнацтва, посилення інформаційної функції бібліотек та актуалізації її фондів.

В області працюють 3 обласні та 2 муніципальні театри, обласна філармонія, які щороку відвідують понад 200 тис. глядачів. Крім того, на території регіону щороку проходять 5 театральних та 3 музичні фестивалі.

В області працює 66 шкіл естетичного виховання, в яких навчається 12,1 тис. дітей. Бібліотечна мережа складається з 511 бібліотек, які щороку  відвідують понад 550 тис. користувачів.

Продовжується формування ринку попиту на внутрішній  туристично-рекреаційний та курортний продукт, проводиться постійний інформаційний маркетинг з популяризації привабливих туристично-рекреаційних та оздоровчих об'єктів Запорізької області.

У рамках цього пріоритету та підготовки до Євро – 2012 у регіоні розроблено та відкрито 80 нових туристичних маршрутів, ще 25 - у стадії розробки. Проводиться підготовка висококваліфікованих екскурсоводів і гідів-перекладачів.

Організована системна робота веб-порталу Запорізького обласного туристично-інформаційного центру (www.zotic.zp.ua)

Про виконання пріоритету «Розвиток малого підприємництва, створення робочих місць»  читайте у наступній інформації.

 

Довідково: Всі, у кого будуть зауваження та побажання щодо виконання пріоритетів діяльності облдержадміністрації, зможуть їх висловити під час громадських слухань, які відбудуться 20 липня о 15.00 у сесійній залі обласної ради.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі