Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Аграрії Запорізької області забезпечили протипожежну безпеку ланів лише на 74%

15 липня 2011 - 15:39

Аграрії Запорізької області забезпечили протипожежну безпеку ланів лише на 74%

На обласній селекторній нараді з питань збору та зберігання врожаю ранніх зернових культур було порушено питання забезпечення протипожежної безпеки у сільгосппідприємствах області.

Приводом для прискіпливого вивчення цього питання стала пожежа, що сталася 10 липня поблизу села Обільне у Мелітопольскому районі. Пожежа почалася із підпалу сухої трави. Вогонь перекинувся на пшеничне поле ТОВ «Лан-2000» і знищів 28 га пшениці, спричинивши збитки на 300 тисяч гривень.

Як доповів на селекторі начальник управління з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації Євген Шац, з початку року перевірками на сільгосппідприємствах області встановлено 11254 порушення вимог протипожежної безпеки, до адміністративної відповідальності притягнуто 90 керівників, тимчасово припинена експлуатація 12 приміщень та 2 споруд, 36 ділянок електропередач, 27 одиниць сільгосптехніки.

Проте як, зазначив посадовець не всюди керівники сільгосппідприємств та районів належним чином відносяться до питань протипожежної безпеки. Так виправлено  8389 виявлених перевірками порушень протипожежної безпеки, що складає лише 74%, У Бердянському, Приазовському, Мелітопольському, Чернігівському та Кам’янко-Дніпровському районах досі є господарства із не обораними та не обкошеними ланами. Є суттєві зауваження до забезпечення протипожежної безпеки на токах Приморського та Кам’янко-Дніпровського районів.

- Я ще раз звертаю увагу керівників районів та сільгосппідприємств на тому, що наше завдання зібрати та зберегти врожай  - наголосив заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук. – Надзвичайна ситуація, що сталася у Мелітопольскому районі не має повторитися ще на якійсь території області. Тому я наполегливо прошу вас вжити усіх необхідних заходів для забезпечення протипожежної безпеки, у тому числі із залученням працівників правоохоронних органів, які мають притягувати до відповідальності громадян, що ігнорують правила протипожежної безпеки підпалюючи сухостій чи стерню.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі