Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У справі реформування медичної галузі вирішальне слово – за громадськістю

6 липня 2011 - 14:53

У справі реформування медичної галузі вирішальне слово – за громадськістю

Реформування  галузі охорони здоров’я, про яке так довго  і так багато колись дискутували, нарешті, втілюється у життя.

За словами начальника управління  охорони здоров’я облдержадміністрації Наталії Мотовиці, роботу у цьому напрямку активізували вже  у  2010 році, коли, власне,  і був  підготовлений план-графік реформування системи медичного забезпечення Запорізької області на 2010-2014 роки.

Його розробку супроводжувало широке громадське обговорення,  яке триває й до цього часу. Щоб  ця робота велася динамічно і була результативною, провели   відповідні регіональні семінари-наради із  зазначених питань  з керівниками органів місцевої влади та місцевого самоврядування.

Обговоренню завдань  у цій царині була присвячена і спеціально організована    науково-практична конференція «Моделі реформування первинної медико-санітарної допомоги і шляхи підвищення ресурсного потенціалу на місцевому рівні», в якій  взяли  участь керівники Запорізької облдержадміністрації та обласної ради,  райдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування, закладів охорони здоров’я Запорізької та Харківської областей, науковці. Регулярно на  спільних  нарадах з науковцями кафедри соціальної медицини, організації і управління охорони здоров’я та медико-соціальної реабілітації Запорізької медичної академії післядипломної освіти досліджуються   ефективність  і доцільність  моделей реформування галузі охорони здоров’я Запорізької області та   шляхи їх впровадження. Дане питання – предмет дискусій  і  на розширених нарадах з керівниками  лікувально-профілактичних закладів області, засіданнях колегії управління охорони здоров’я облдержадміністрації. У ході  науково-практичної конференції з міжнародною участю «Університетська клініка в Україні: реалії та перспективи» знайдені підходи до вирішення  питання підготовки медичних кадрів.

- Ми переконані, що процес реформування медичної галузі  потребує постійного узгодження із громадськістю і відповідного коригування.  На такий шлях нас навертає очільник регіону Борис Федорович Петров, бо  прагне врахувати інтереси всіх груп населення, - підтверджує заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук. – Тож вирішальне слово у цій царині  залишаємо за жителями області.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі