Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Борис Петров: «Пасти задніх – не в наших інтересах»

6 липня 2011 - 09:32

Борис Петров : «Пасти задніх – не в наших інтересах»

Учасники засідання Запорізької регіональної ради з питань взаємодії  органів місцевої виконавчої влади та органів місцевого самоврядування під головуванням очільника області Бориса Петрова розглянули нові зміни внесені до системи оцінювання результатів діяльності обласної та районних державних адміністрацій. Вони передбачають суттєве збільшення напрямків та галузей за якими здійснюватиметься моніторинг. Більше того, відтепер, близько двадцяти показників будуть досліджувати профільні управління обласної державної адміністрації.

- В основі  того що ми робимо лежить програма затверджена за ініціативи Президента України Віктора Януковича. Оцінка передбачає велику кількість галузей та напрямків соціально-економічного розвитку регіонів. І я не рекомендую районам пасти задніх, це не в інтересах керівництва територій, -  акцентує голова ОДА.

За словами начальника ГУ економіки ОДА Ели Слепян,  нова система оцінювання передбачає  81 показник за яким проводиться моніторинг щорічно і  43 – поквартально. Окремо виділена група по ЖКГ та криміногенній обстановці,  а також по ефективності роботи з бізнесом.

- Методика розрахунків залишилася не змінною, рейтингове місце регіону  обчислюватиметься так само як і раніше, - доповнює начальник управління. - Разом з тим вже підготовлено  проект розпорядження голови обласної державної адміністрації про закріплення за управліннями тих напрямків за якими вони вестимуть оцінку. Тож, за кожним показником буде закріплено відповідального. Також, головам районних держадміністрацій рекомендовано визначити відповідальних за результати діяльності за кожним напрямком.

Нагадаємо,проведення оцінки результатів діяльності Ради Міністрів АР Крим , обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій  запроваджено постановою КМУ від 9 червня 2011 року. За перше півріччя регіон звітуватиме за новою системою рейтингових показників.



Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі