Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Зоряне перо» - в руках у патріотів

5 липня 2011 - 13:16

«Зоряне перо» - в руках у патріотів

Молодь Запорізького краю  в черговий раз підтвердила, що має високу  силу духу та жагу  творчого пошуку. Про це наочно  засвідчили  результати обласного літературно-патріотичного конкурсу «Зоряне перо», який з нагоди 20-ої річниці    Незалежності  України в рамках  реалізації обласної програми патріотичного виховання  провів  обласний центр патріотичного виховання молоді  за підтримки управління  сім’ї, молоді і спорту облдержадміністрації.

Головними критеріями визначення переможців стали наявні у творчих доробках конкурсантів теми державності, соборності,  високої  духовності, щирого патріотизму, милосердя, національної самосвідомості.

Учасниками конкурсу стали  поети,прозаїки  та журналісти – здебільшого аматори віком від 14 до 35 років.

 Найбільш яскравими виявилися твори  учасників з м.Мелітополя, Веселівського, Бердянського,Василівського, Якимівського,  Оріхівського,Пологівського  районів  Запорізької області та м. Запоріжжя. Їх було визнано  найкращими, а їх авторів – переможцями.

Членів журі  приємно вразили яскраві почуття патріотизму,   небайдужість молодих авторів  до подальшої долі України,  які «… залишаються вірними собі, відвертими, щирими, толерантними,маючи те, що не дає упасти -  стрижень, який  можна назвати українським корінням…» (авт. Базюк І.) небайдужість до її пісенної мови - «… українська мова – диво калинове, ти звучиш як пісня серед інших мов…» (авт. Дмитерко О.), любові до міста Запоріжжя «…не можливо його не  любить, це малесеньке серце Вітчизни…»(авт. Власов М.)

В Обласному центрі патріотичного виховання  молоді Запорізької обласної ради переможців конкурсу  урочисто нагородили  високим відзнака - ми  грамотами та призами.

- Захід організували  з метою   виявлення молодих творчих обдарувань, а також задля всебічної підтримки обдарованої молоді, - коментує подію заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук.-  Ініціатори прагнули надихнути конкурсантів на  літературну  творчість, спрямовану на патріотизм, що  вимагає від  творця активного пошуку  духовних орієнтирів, надбаних віками, і сприяє розвитку творчого потенціалу молоді. Саме на таку роботу з підростаючим поколінням навертає свою команду очільник регіону Борис Федорович Петров. І результати конкурсу підтверджують, що ми на вірному шляху. Від себе особисто бажаю юним даруванням творчого  натхнення та подальших творчих перемог.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі