Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Подолання ганебного явища торгівлі людьми забезпечить ефективна взаємодія влади та соціальних інституцій

5 липня 2011 - 08:56

Подолання ганебного явище торгівлі людьми забезпечить ефективна взаємодія влади та соціальних інституцій

Освітній семінар «Шляхи взаємодії соціальних інститутів задля подолання проблеми торгівлі людьми», організований управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації та Запорізьким обласним центром соціально-психологічної допомоги за підтримки Міжнародної організації з міграції « Міграція для загального блага» (МОМ), зібрав у Бердянську широке коло зацікавлених сторін. У числі учасників заходу були представники установ охорони здоров’я, закладів освіти, громадських організацій, територіальних центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та районних управлінь у справах сім’ї, молоді та спорту, а також працівники міграційної служби України у Запорізькій області і ГУ МВС України у Запорізькій області.

 Вони обговорили низку актуальних проблем, що стосуються викорінення ганебного явища торгівлі людьми. Зокрема. йшлося про нові тенденції та механізми протидії торгівлі людьми в Україні, ідентифікацію постраждалих від цієї наруги, практичні результати діяльності правоохоронних органів щодо подолання цього ганебного явища, а також про правові аспекти представлення інтересів потерпілих та діагностику психологічних проблем та посттравматичних стресових розладів у них.

Представники МОМ інформували громадськість, що в Україні відмічається тенденція зростання кількості постраждалих від торгівлі людьми. Так, у 2009 році їх було зафіксовано 773 особи, а по результатам 2010 - 1085 осіб. Серед усіх виявлених у 2010 році постраждалих, більшість вивозилися до РФ та Польщі, і половина з них т експлуатувалися у примусовій праці. Ще одна тенденція 2010 року, яку відмітили фахівці МОМ, це зростання випадків сексуального насильства та сексуальної експлуатації жінок, які опинилися в ситуації примусової праці.

У ході семінару його учасники отримали чіткі рекомендації для поширення їх серед населення краю щодо безпечного працевлаштування за кордоном, правил безпечної подорожі, тощо.

- Подолання ганебного явище торгівлі людьми забезпечить ефективна взаємодія влади та соціальних інституцій, - висловив позицію регіональної виконавчої влади щодо вирішення означеної проблеми заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук. - Очільник регіону Борис Федорович Петров як найвищу цінність шанує людську гідність і спрямовує зусилля своєї команди на всебічне укріплення співпраці із громадськістю у сфері реалізації законних прав і інтересів громадян. Освітні та інформаційні заходи на кшталт означеного семінару покликані сприяти якомога ширшому інформуванню людей і убезпеченню їх від протиправних дій проти їх честі та гідності.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі