Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Аграрні паспорти регіонів знизять ризики у роботі аграріїв

1 липня 2011 - 16:25

Аграрні паспорти регіонів знизять ризики у роботі аграріїв

У Запоріжжі в Інституті олійних культур під керівництвом президента Національної академії аграрних наук України, першого заступника міністра аграрної політики та продовольства України Миколи Безуглого, відбулося спільне засідання Президії Національної академії аграрних наук України та колегії головного управління агропромислового розвитку. У заході взяв участь заступник голови облдержадміністрації Олексій Литвин.

Як пояснив президент Національної академії аграрних наук України Микола Безуглий, головне питання засідання – розгляд інноваційного забезпечення агропромислового виробництва України. У Запоріжжі працює один з провідних  в Україні Інститут олійних культур. Тож саме тут науковці зі всіх куточків країни зібрались, щоб обговорити проблеми та визначити подальший вектор розвитку агропромислового виробництва.

Вимога сьогодення складається у тому, щоб подальший розвиток агропромислової галузі будувати на базі наукових досліджень, розробок та інновацій, а також за допомогою науково-консультаційного супроводу.

Як примір посадовець навів приклад, коли навесні поточного року через несприятливі погодні умови в Запорізькій області було списано 65% озимого ріпаку.

- Наука свідчить, що вирощувати озимий ріпак для вашого регіону – великий ризик. Однак, нажаль, не всі аграрії ознайомлені з науковими висновками. Для того, щоб знизити ризики у роботі аграріїв маємо чітко розуміти де, скільки і якої культури необхідно сіяти, - зазначив Микола Безуглий.

Тож, наразі фахівці Національної академії аграрних наук України працюють над створенням аграрних паспортів регіонів. У цих паспортах буде запропонована оптимальна структура посівних площ на конкретних територіях.

На засіданні Президії НААН були заслухані доповіді на такі теми: «Стан та перспективи інноваційно-інвестиційного розвитку АПК Запорізької області», «Роль дослідник станцій та господарств в інноваційній діяльності», «Основні технологічні заходи вирощування зернових культур в південно-східній частині України», «роль оцінки якості ґрунтів у збереженні та відтворенні їх родючості».

У рамках засідання Президії НААН перший заступник голови обласної державної адміністрації Олексій Литвин виступив з презентацією Програми забезпечення продовольчої безпеки Запорізької області на 2011-2015 роки.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі