Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Особлива увага - боргам із зарплати на комунальних підприємствах

24 червня 2011 - 13:38

В обласній державній адміністрації відбулося засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості з заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, яке провів заступник голови ОДА Микола Ярмощук.

 Відкриваючи нараду, посадовець відзначив, що ситуація із виплатою заборгованої заробітної платні в області дещо погіршилася. За даними органів статистики станом на 01.06.2011 сума боргу становила 51 млн. грн., збільшившись на 333,8 тис. грн. або 0,7%. При цьому, 21,7% боргу припадає на економічно активні підприємства, 69,9% – на підприємства, що знаходяться в процедурах відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом, 8,4% – на економічно неактивні підприємства.

Враховуючи те, що є доручення Прем’єр-міністра України Миколи Азарова щодо повного погашення заборгованості із зарплат на підприємствах комунальної власності до першого липня, члени обласної комісії особливу увагу приділили розгляду ситуації на таких підприємствах регіону.

За інформацією Миколи Ярмощука, підприємства комунальної власності заборгували працівникам 2,8 млн. грн., або 5,5% від всього боргу області.

Занепокоєння представника обласної виконавчої влади викликає ситуація на КП «Облводоканал», де на семи структурних підрозділів підприємства є борги.

Не забезпечено своєчасну виплату заробітних план працівникам комунальних підприємств у Запоріжжі, Енергодарі, Токмаку, а також у Василівському, Великобілозерському, Куйбишевському, Мелітопольському, Пологівському, Розівському, Токмацькому та Якимівському районах.

Керівники підприємств-боржників, які виступали на наді надавали детальне роз’яснення щодо причин виникнення боргів та реальних планів з їх ліквідації.

Заступник голови обласної державної адміністрації М. Ярмощук попередив присутніх, що вже за тиждень необхідно буде готувати звіт за І півріччя, тому наразі вкрай важливо докласти всіх зусиль та стабілізувати ситуацію.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі