Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Борис Петров: «Перед Богом та громадою всі рівні»

22 червня 2011 - 16:50

Насамперед голова ОДА Борис Петров подякував представникам релігійних організацій за велику благочинну діяльність, яку вони проводять, а також за виховання християнських цінностей у прочан.

- Всі, хто тут присутній, об’єднані однією справою – вихованням моральності у суспільстві. Ми зібрались за «круглим столом», щоб обговорити шляхи співпраці, почути ваше бачення та пропозиції щодо подальшого виховання гідного покоління запоріжців. У залі присутні представники різних конфесій і важливо пам’ятати, що всі ми рівні перед Богом та громадою. Думка кожного з вас важлива і заслуговує на те, щоб бути почутою, – зазначив керівник обласної виконавчої влади.

У ході наради очільник регіону надав слово представнику кожної релігійної організації, а також прокоментував найбільш актуальні питання, що були порушені.

Так, на переконання Бориса Петрова, особливої уваги потребує питання збереження інституту сім’ї та виховання моральних принципів у підлітків. Коли представники духовенства поскаржились, що не мають можливості донести широкому загалу християнські цінності, керівник регіону запропонував провести на телебаченні передачу.

- Необхідно запросити вас, науковців, зробити інтерактивне опитування населення і подивитись, яку позицію мають запоріжці, - висловив пропозицію Б. Петров.

Також актуальним є питання введення у школах такого предмету як «християнська етика». Однак, враховуючи те, що в області зареєстровано понад 950 релігійних організацій, необхідно відповідально підійти до вирішення цього питання.

- Зберіть керівників управлінь освіти, викладачів, обговоріть, як це можна зробити в рамках законодавства України, щоб права жодного учня не були порушені, - порадив голова облдержадміністрації.

У ході наради Архієпископ Лука виступив з пропозицією створити спільний консультативний орган, який надаватиме рекомендації щодо реєстрації нових церков. До його складу мають увійти представники традиційних релігійних організацій, лікарі, психологи.

- Якщо у вас є бачення, як це зробити, підготуйте пропозиції та направте нам. Ми узагальнимо їх та напрацюємо можливий шлях створення такого органу, - пообіцяв голова ОДА Борис Петров.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі