Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Медична галузь Токмаччини оптимізує структуру фінансування в інтересах населення

16 червня 2011 - 11:15

Медична галузь Токмаччини оптимізує структуру фінансування в інтересах населення

У ході виїзного засідання обласної комісії з питань розвитку медичної галузі, яке начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Наталя Мотовиця провела у Токмаку, його учасники обговорили шляхи оптимізації структури фінансування міської і районної сфер охорони здоров’я і дійшли висновку про необхідність об’єднати цільові субвенції з держбюджету для забезпечення їх належного утримання.

У заході взяли участь представники обласної і територіальної влади, профспілок медпрацівників, головні лікарі і завідуючі відділеннями Токмацької міської і Молочанської районної лікарень.

За словами заступника голови Токмацької РДА Ольги Панфілової, яка опікується проблемами медичної галузі території, обласна комісія прийняла вірне рішення про передачу всіх важелів фінансування галузі на районний рівень.

Зважаючи на те, що Токмацька лікарня має більш розвинену мережу спеціалізованих відділень і більш досконале медичне обладнання, достатню кількість кваліфікованих спеціалістів, прийнято рішення використовувати її для потреб населення не тільки міста Токмак, але й Токмацького району. Що ж до центральної районної лікарні, яка знаходиться у Молочанську, тут збережено 25 стаціонарних ліжко-місць терапевтичного профілю, а також відкрито відділення соціальної адаптації для людей похилого віку.

Також повністю збережено первинну мережу надання медичної допомоги населенню – фельдшерсько-акушерські пункти і 5 амбулаторій сімейної медицини у селах району.

Загальний бюджет фінансування медичної галузі території складе 27 млн. грн. на 2011 рік.

- Оптимізацію територіальної галузі охорони здоров’я проводимо в інтересах населення, - зазначив заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук. - Очільник області Борис Федорович Петров поставив своїй команді задачу забезпечити всім жителям території висококваліфіковану медичну допомогу. У даному випадку, об’єднавши фінанси району і міста, зуміємо більш раціонально використати їх на благо людей. Разом з тим, така оптимізація не зашкодить працівникам галузі – жодних скорочень не передбачається. Люди продовжать працювати на своїх робочих місцях, виконувати свої посадові обов’язки і отримувати гідну зарплату.



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни