Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Твоя кров врятує чиєсь життя!

15 червня 2011 - 08:38

Твоя кров врятує чиєсь життя!

У Всесвітній день донора представники влади, громадські діячі, журналісти, відомі люди краю відгукнулися на заклик голови облдержадміністрації Бориса Петрова і підтримати благодійну акцію колективу обласної клінічної лікарні для порятунку життя. У відділенні трансфузіології обллікарні вони безоплатно здали свою кров, подавши співвітчизникам особистий приклад милосердя.

За словами головного лікаря обллікарні Ігоря Шишки, благодійна акція тут стартувала 1 червня і продовжиться до кінця місяця. У ній вже взяли участь понад 200 запоріжців, близько 60 із них – безпосередньо працівники лікарні. У рамках акції вже зібрано понад 100 л крові. Щотижнева ж потреба тільки пацієнтів обллікарні у крові і її препаратах в середньому перевищує 15 л, у залежності від кількості і складності оперативних втручань, що тут проводять. Зокрема, для проведення операції з пересадки печінки необхідно 5 л крові, кілька літрів плазми та кілька літрів альбуміну (білковий препарат). Крім того, банком препаратів крові обллікарні за потреби користуються й інші лікувальні заклади області.

Тож робота з донорами тут не обмежується самими благодійними акціями, а триває протягом всього року. Як підтвердив завідуючий відділенням трансфузіології Олександр Саржевський, щорічно понад 2, 5 тисячі людей у цьому відділенні добровільно здають кров для порятунку життя інших громадян.

- Голова облдержадміністрації Борис Петров закликав усіх, хто за станом свого здоров'я може стати донором крові, виконати цю благородну місію, - повідомив його заступник Микола Ярмощук. – Сьогодні для чималої кількості пацієнтів лікувальних закладів нашого регіону ця кров стане реальним порятунком. Особливу ж потребу у препаратах крові мають діти з онкогематопатологією. Тож чим більше людей відгукнеться, тим більше буде надії на порятунок, зокрема, у цих малюків.

Нагадаємо, що донорів крові чекають у відділенні трансфузіології обллікарні щодня, крім суботи та неділі, з 9.00 до 13.00. При собі треба мати паспорт.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни