Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ноу-хау Запорізької облдержадміністрації

7 червня 2011 - 13:55

Програма продовольчої безпеки – ноу-хау Запорізької ОДА

За ініціативи обласної державної адміністрації в області буде розроблено програму продовольчої безпеки, яка дозволить наповнити ринок достатньою кількістю продовольчих товарів, сучасними складами продуктів плодоовочевої групи, а головне – дозволить стримувати зростання цін на продовольчому ринку Запорізької області. Проект програми розглянули сьогодні під час наради з очільником області Борисом Петровим.

Програма, представлена першим заступником голови ОДА Олексієм Литвином, розрахована на 2011-2015 роки. Вона включає повний аналіз споживчого ринку області, прогнозовані об’єми та перспективи виробництва продовольства, складові ціноутворення тощо. Крім того, в програмі закладено розрахунки щодо закупівель продуктів, які не виробляються в достатній кількості на території Запоріжжя та побудову гуртового ринку з можливістю зберігати плодоовочеву продукцію на сучасному рівні. Програму розроблено сумісно з Головним управлінням економіки та Головним управлінням агропромислового розвитку облдержадміністрації.

Керманич області Борис Петров позитивно оцінює впровадження подібної практики, тим більше, що цей проект програми продовольчої безпеки може стати пілотним в Україні, адже в Запорізькій області в такому об’ємі подібна програма розробляються вперше.

- Це дуже цікавий та перспективний проект. Він включає в себе ретельний аналіз ринку, перспективи розвитку агропромислового комплексу області, включає побудову гуртового ринку продовольчих товарів, який передбачено державною програмою. Після доопрацювання програми ми представимо її на розгляд громади і вже після громадських слухань,за участі аграріїв, виробників продовольства та жителів області представити її на розгляд Кабінету Міністрів України. Згодом, затвердити її на сесії обласної ради.

Голова облдержадміністрації наголосив на терміновості завершення підготовки проекту з тим, аби завершити усі заплановані процедури і  винести програму продовольчої безпеки регіону на розгляд депутатів на найближчій сесії.

 

Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни