Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Результати перевірок АЗС оприлюднюватимуть у пресі

3 червня 2011 - 08:53

У ході засідання робочої групи з питань проведення моніторингу ситуації, яка склалася на ринку паливно-мастильних матеріалів, яке провів перший заступник голови ОДА Олексій Литвин за участю заступника голови ОДА Петра Гончарука

В обласній державній адміністрації відбулося засідання робочої групи з питань проведення моніторингу ситуації, яка склалася на ринку паливно-мастильних матеріалів, яке провів перший заступник голови ОДА Олексій Литвин за участю заступника голови ОДА Петра Гончарука.

Про результати моніторингу ситуації на ринку паливно-мастильних матеріалів присутніх поінформував генеральний директор ДП «Запоріжстандартметрологія» Володимир Величко. Як повідомив посадовець, за п’ять місяців спеціалістами підприємства проведено 15 перевірок суб’єктів господарської діяльності, які здійснюють транспортування, зберігання та реалізацію паливно-мастильних матеріалів. При цьому В. Величко підкреслив, що у кожному випадку були зафіксовані порушення метрологічних норм чи стандартизації. У групу найбільшого ризику підприємств-порушників, як правило, входять невеликі роздрібні торгівельні організації.

За даними старшого оперуповноваженого по особливо важливих справах відділу протидії незаконному обігу підакцизних товарів управління податкової міліції ДПА у Запорізькій області Геннадія Яремчука, на території регіону працює понад 120  суб’єктів роздрібної торгівлі паливно-мастильними матеріалами.

Заслухавши звіти, перший заступник голови ОДА Олексій Литвин вніс пропозицію.

- Можливо, доцільно оприлюднювати результати нашого моніторингу в пресі. Водії мають право знати, на яких конкретно автозаправних станціях бензин не відповідає стандартам, - зазначив представник обласної виконавчої влади.

Члени робочої групи одноголосно підтримали цю пропозицію. Також вирішено, що організації, які проводять перевірки та моніторинг, мають надавати їх результати до головного управління промисловості та розвитку інфраструктури ОДА. Ця інформація буде поширюватись серед всіх контролюючих інстанцій, на її основі будуть вибудувані графіки подальших перевірок.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни