Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

АМКУ підтвердив законність результатів тендерних торгів, проведених Запорізькою ОДА

2 червня 2011 - 14:33

АМКУ підтвердив законність результатів тендерних торгів, проведених Запорізькою ОДА

Антимонопольний комітет України визнав процедуру проведення тендерних торгів із закупівлі за державні кошти медикаментів і медичного, хірургічного та ортопедичного устаткування, проведену Запорізькою обласною державною адміністрацією, такою, що відповідає законодавчим нормам. Таке рішення було прийняте на засіданні постійно діючої адміністративної колегії АМКУ з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері державних закупівель.

Приводом до розгляду питання у відношенні до Запорізької ОДА була скарга одного з учасників торгів, який не став їх переможцем, а, відтак, спробував добитися, щоб результати були визнані недійсними.

Постійно діюча адміністративна колегія АМКУ не знайшла законодавчих підстав для відміни результатів зазначених торгів, разом з тим, вказала їх організатору – Запорізькій облдержадміністрації на недоліки при оформленні заявочної документації конкурсних торгів у ряді лотів і зобов’язала їх виправити. Зокрема, окремі лоти включали позиції, помилково віднесені до інших видів медичних засобів. Так, в одному із випадків медичні препарати були віднесені до медичних матеріалів, натомість мали б складати окрему позицію. В іншому випадку не обумовлювалися технічні характеристики ортопедичного устаткування.

- Ці недоліки обумовлені, в першу чергу тим, що це був наш перший досвід організації такого масштабного проекту, - коментує ситуацію перший заступник голови ОДА Олексій Литвин. - Постійно діюча адміністративна колегія АМКУ з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері державних закупівель зобов’язала Запорізьку обласну державну адміністрацію внести відповідні зміни до документації конкурсних торгів. І ми обов’язково виправимо помилки та уникнемо їх під час організації наступних торгів.

 Разом з тим, відмітив посадовець, загалом процедура торгів була визнана АМКУ такою, що відповідає законодавчим нормам, а відтак, не відмінив їх результати. Тож потреби у проведенні повторних торгів немає , а для постачання необхідних медичних препаратів та матеріалів у лікарні області не буде перепон. Нагадаємо, що проведення Запорізькою обласною державною адміністрацією централізованих торгів із закупівлі за державні кошти медикаментів і медичного, хірургічного та ортопедичного устаткування дозволило зекономити майже третину бюджетних коштів, які передбачалися на ці цілі.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни