Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Підліткам із складною долею подарували виставу про них самих

2 червня 2011 - 09:16

У День захисту прав дітей вихованців закладів профтехосвіти області, що перебувають на профілактичному обліку, запросив на прем’єру вистави «Бродячі ангели»

У День захисту прав дітей вихованців закладів профтехосвіти області, що перебувають на профілактичному обліку, запросив на прем’єру вистави «Бродячі ангели» за мотивами роману Жоржі Амаду «Капітани піску» Запорізький академічний театр ім. Магара.

 Захід відбувся за підтримки управлінь науки і освіти, культури і туризму , а також служби у справах дітей облдержадміністрації.

Постановкою цієї драми на дві дії, створеною за романом відомого бразильського письменника про життя безпритульних дітей, автори вистави прагнуть привернути увагу до гострих проблем сучасного суспільства.

Бродячі ангели – це покинуті всіма підлітки, життя яких проходить за суворими законами вулиць. Вони наводять жах на мирних громадян своїми злочинами, але саме вони, як ніхто інший, вміють співчувати, по-дитячому щиро дружити й любити.

Життя бродячих ангелів сповнене романтичних авантюр і небезпечних пригод. Вони захоплено вивчають і майстерно застосовують капоейру, із задоволенням танцюють і наспівують фольклорні мотиви під час ритуального язичницького свята кандомблé, пишуть картини і створюють власні пісні…

Серед багатьох авторських і народних пісень, що звучали у виставі, юні глядачі впізнали знайому музичну композицію - пронизливо-зворушливий «Марш рибалок» Д. Каїммі з кінофільму «Генерали піщаних кар’єрів». Її російська версія «Я начал жизнь в трущобах городских» свого часу була хітом і понині залишається гімном підлітків з вулиць.

Автори вистави - Леонід Тома ( автор інсценізації), Олеся Плохоткіна (режисер-постановник), - інструктор з капоейри, президент Запорізької федерації капоейри Сергій Перетрухін (постановник боїв). У виставі зайняті народні артисти України Юрій Бакум, Олександр Гапон, Владілен Попудренко, Іван Смолій; заслужені артисти України Світлана Бобир, Анатолій Сиротенко; провідні актори і творча молодь.

- Це вистава про добро. На ній багато хто з цих підлітків вперше познайомився із театром. І переконаний, це знайомство виявиться для них корисним, - висловив думку заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук. - Обласна виконавча влада, опікуючись дітьми з важкою долею, особливу увагу приділяє питанням їх освіти, забезпечення професією, вихованню їх гідними громадянами. І такі заходи саме і покликані надихнути цих дітей на роздуми про власне місце у житті.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни