Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Покращення інвестиційного клімату

В рамках роботи комітету з економічних реформ у Запорізькій області 30 травня 2011 року у приміщенні Запорізької обласної Ради відбулося чергове розширене засідання членів робочої групи «Сталий економічний розвиток, бізнес-клімат та інвестиції»

30 травня 2011 - 14:05

Під час засідання

В рамках роботи комітету з економічних реформ у Запорізькій області 30 травня 2011 року у приміщенні Запорізької обласної Ради відбулося чергове розширене засідання членів робочої групи «Сталий економічний розвиток, бізнес-клімат та інвестиції» під керівництвом Петра Гончарука.

Під час засідання за участю керівників робочих підгруп, членів робочої групи «Сталий економічний розвиток, бізнес-клімат та інвестиції», представників малого та середнього бізнесу було обговорено пропозиції щодо вдосконалення положень Податкового Кодексу України та питання діяльності малого бізнесу в умовах запровадження положень Податкового Кодексу України, зокрема, доцільності негайного прийняття проекту Закону України №8521 від 16.05.2011 року «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України (щодо спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва)».

Учасниками засідання було запоропоновано дозволити фізичним особам-підприємцям, які працюють на єдиному податку, працювати з юридичними особами, вдвіччі зменшити для підприємців ставку пенсійного податку. Гостру занепокоєніть визвано ставка оподаткування підприємців які відносяться до третьої категорії  платників податків. ЇЇ розмір передбачено Законопроектом  у три відсотки від бази оподаткування при сплаті податку на додану вартість. Запропоновано зменшити ставку до 2 відсотків.

Під час засідання заслухали Сергія Давидкова – керівника робочої групи «Податкова Реформа» з пропозиціями вдосконалення положень Податкового Кодексу України та питання діяльності малого бізнесу в умовах запровадження положень Податкового Кодексу України.

Також, під час засідання виступив Васильєв Роман – секретар робочої підгрупи «Податкова Реформа», який подякував представникам бізнесу, громадських організацій та науковців за плідну роботу та вніс власні пропозиції до Податкового Кодексу України які сприятиме стимулюванню розвитку малого підприємництва щодо відміни застосування касових апаратів для юридичних осіб які обрали спрощену систему оподаткування, недоцільність введення книги обліку для фізичних осіб-підприємців з фіксованою ставкою податку та встановлення терміну 1 рік для обов'язкового податкового періоду звітності, зменшення термінів перевірок, та ішні питання.  

Після жвавого обговорення було вирішено представити узалальнені пропозиції на наступному відкритому засіданні робочої групи.

Робоча група відкрита для співпраці.

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі