Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Микола Ярмощук: «Завдання Президента і Уряду щодо оздоровлення дітей області виконаємо в повному обсязі»

26 травня 2011 - 14:40

Під час селекторної наради

На селекторній нараді з керівниками регіонів України з питань виконання доручень Президента та Кабінету Міністрів щодо забезпечення літнього відпочинку для дітей, яку провів перший віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв, заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук доповів про стан справ у Запорізькій області. Зокрема, що дитячі заклади оздоровлення та відпочинку Запорізької області на поточний момент мають технічну готовність на рівні 95-98%.

Даний показник, зафіксувавши його у відповідному акті, підтвердила і міжвідомча робоча група, що за дорученням Кабінету Міністрів України проводила перевірку з цих питань у нашій області.

- Регіональною владою затверджено графік прийому в експлуатацію на літній період закладів відпочинку та оздоровлення дітей на території області, що відповідає датам відкриття змін в них, - зазначив Микола Ярмощук. - За інформацією фахівців СЕС та гігієністів, відповідні документи мають бути затверджені не раніше, як за кілька днів до визначених дат. Тож станом на 25 травня підписано 12 актів-приймання закладів, що становить 23% від загальної кількості закладів, станом на 10 червня буде підписано ще 42 акти-приймання, що становитиме 81%, станом на 25 червня буде підписано ще 8 актів, тобто всі 52 заклади, які діють на території області, стовідсотково включаться в роботу.

Нагадаємо, що у поточному році на організацію та проведення оздоровчої кампанії виділено понад 37 млн грн., з них: кошти обласного бюджету складають близько 13, 4 млн грн, місцевих – понад 8,7 млн грн, кошти Фонду соціального страхування - близько 8,9 млн грн., залучені кошти – 6 млн грн.

Протягом оздоровчого сезону 2011 року планується оздоровити майже 85 тисяч дітей, що становить 50% від загальної кількості дітей шкільного віку.

Перший віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв наголосив, що належне проведення дитячої оздоровчої кампанії сезону-2011 – це один з пріоритетів діяльності влади. Особливу увагу він просив приділити дітям, позбавленим батьківської опіки, та дітям з особливими потребами.

- Діти мають відпочити і оздоровитися, навіть якщо у їхніх батьків на це немає грошей, - зазначив високопосадовець.

Він дав протокольне доручення відповідним структурним підрозділам Кабміну, міністерствам та Фонду соціального страхування належним чином вирішити питання пільгового забезпечення путівками на оздоровлення дітей із малозабезпечених сімей.

- Нинішня селекторна нарада свідчить, що Президент України Віктор Федорович Янукович і Уряд стурбовані рівнем організації у ряді регіонів літньої оздоровчої кампанії і докладають всіх зусиль, щоб всім дітям були забезпечені належні умови для повноцінного відпочинку, - прокоментував підсумки наради заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук.- Обласна виконавча влада завдання, поставлені Президентом і Урядом, виконає у повному обсязі.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни