Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Проведено засідання Комітету з економічних реформ у Запорізькій області

31 травня 2011 - 10:19

В обласній державній адміністрації відбулося засідання Комітету економічних реформ, яке провів перший заступник голови ОДА Олексій Литвин.

На засіданні регіонального комітету розглянуто питання про виконання Національного плану дій на 2011 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава»

Національним планом,  затвердженим Указом Президента України від 27.04.2011 № 504/2011, визначено підготовку законопроектів та нормативних актів з підготовки та реалізації 21 напрямку реформ.

Робочими групами регіонального комітету з економічних реформ мають бути підготовлені пропозиції до зазначених документів з урахуванням регіональної специфіки.

У ході засідання регіонального комітету також розглянуто  стан реалізації завдань, спрямованих на підготовку проведення земельної реформи.

Про поточну ситуацію у цій сфері присутніх поінформував начальник Головного управління Держкомзему в Запорізькій області Олександр Цибров. Зокрема, посадовець відзначив, що наразі існують деякі неузгоджені моменти у питанні розмежування земель комунальної та державної форми власності, проведення нормативно-грошової оцінки та інвентаризації.

- У контексті земельної реформи передбачається розробка й прийняття ряду нормативно-правових актів, спрямованих на створення прозорого ринку землі. Найближчим часом відповідною підгрупою мають бути розглянуті проблемні питання, які сьогодні порушено, та напрацьовані пропозиції й шляхи їх розв’язання, - зазначив О. Литвин.

Про шляхи розвитку альтернативних видів палива та підвищення енергоефективності економіки області на засіданні регіонального комітету з  економічних реформ поінформував начальник Головного управління промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Євген Семечаєвський.

Учасники засідання були ознайомлені з основними положеннями проекту Закону України «Про використання альтернативних видів моторного палива»

Підготовлений законопроект передбачає розробку та реалізацію відповідної державної та регіональних програм поетапного впровадження та використання альтернативних видів палива. Крім того, ухвалення даного законопроекту дозволить реалізувати в області пілотний проект з будівництва мережі автомобільних газонаповнюючих компресійних станцій та подальшого переходу комунального автотранспорту на метан.

За підсумками засідання прийнято протокольне рішення (див. рубрику «ПЛАН РОБОТИ І ПРОТОКОЛЬНІ РІШЕННЯ»).

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 01.09.2024

Впродовж доби окупанти 164 рази били по 10 населених пунктах Запорізької області.

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: Запоріжжя вшанувало пам'ять полеглих воїнів патріотичним забігом

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 31.08.2024

Впродовж доби окупанти 221 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції

Україна має майбутнє: Запорізький національний університет розпочав новий навчальний рік урочистою посвятою першокурсників

Очне навчання в садочках, школах, профтехах та коледжах: Запорізька область готова до нового навчального року

Запорізькі підприємці отримають майже 77 млн грн на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.08.2024

Навчання та гуртки в укритті: Запорізька санаторна школа-інтернат № 7 готується до повернення дітей у класи

Впродовж доби окупанти 261 раз били по 11 населених пунктах Запорізької області.