Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для інвалідів зроблять доступним запорізький пляж

20 травня 2011 - 09:54

В обласній державної адміністрації відбулося засідання обласного комітету доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури, яке провів начальник управління містобудування та архітектури ОДА Юрій Лукашев.

Учасники заходу обговорили хід виконання в області Плану заходів щодо забезпечення безперешкодного доступу людей з обмеженими фізичними можливостями до об’єктів житлового та громадського призначення на період  2011 – 2015 років.

Про поточну роботу у цьому напрямку присутніх поінформував начальник управління містобудування та архітектури ОДА Юрій Лукашев.

Зокрема, посадовець повідомив, що в області триває робота з пристосування існуючих об’єктів житлово-комунального та громадського призначення, транспортної інфраструктури, вулично-дорожньої мережі відповідно до потреб людей з обмеженими можливостями. Разом з тим, Ю. Лукашев звернув увагу присутніх на ряд першочергових заходів, які необхідно реалізувати найближчим часом.

 Насамперед треба провести моніторинг житлових будівель, де проживають інваліди, а також об’єктів громадського призначення, які до цих пір  не обладнані засобами безперешкодного доступу. Серед основних завдань – приведення у відповідність до будівельних норм придомових бордюрів та тротуарів, особливу увагу треба звернути на місця наземних переходів. Важливо продовжити роботу з оснащення світлофорів звуковими сигналами.

Члени комітету одностайно підкреслили важливість визначених напрямків роботи. Разом з тим, звернулись до посадовця з проханням:  напередодні літа обладнати хоча б один пляж у Запоріжжі засобами доступу для інвалідів. Для цього необхідно установити на пляжі спеціальну доріжку, біо-туалет та пристосовану роздягальню. Начальник управління містобудування та архітектури ОДА пообіцяв, що буде зроблено все можливе для того, щоб люди з обмеженими можливостями змогли відпочивати на центральному пляжі Запоріжжя вже цього літа.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни