Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжці обговорили проект Концепції захисту суспільної моралі в Україні

18 травня 2011 - 16:53

Заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Станіслав Лимарчук взяв участь у роботі «круглого столу» з обговорення проекту Концепції захисту суспільної моралі в Україні, яку презентував голова Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі при Кабінеті Міністрів України Василь Костицький.

Відкриваючи засідання за «круглим столом», заступник голови – керівник апарату ОДА Станіслав Лимарчук відзначив важливість питання збереження суспільної моралі.

- Доведено: будь-яка криза – соціальна, економічна, політична – буде прогресувати більше у тому суспільстві, де відсутнє уявлення про елементарну культуру, духовність та етичні цінності. Такий народ приречений на деградацію. Тому сьогодні питання суспільної моралі, як ніколи, потребує чільної уваги з боку влади, - звернувся до учасників посадовець.

Розуміння важливості питання є на самому високому державному рівні, наслідком чого є розроблення проекту Концепції захисту суспільної моралі в Україні. З його основними положеннями  запорізьку громадськість ознайомив голова Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі при КМУ Василь Костицький.

Як зазначив урядовець, в основу Концепції покладено права людини.

- Завдання держави – не допустити деформації світогляду дітей, створити умови для всебічного розвитку юних українців та опікуватись проблемами збереження моральних цінностей. Однак до цієї роботи мають бути широко залучені громадські та духовні організації, профспілки, національно-культурні товариства, - висловив переконання В. Костицький.

Реалізація  Концепції має бути побудована на відкритому діалозі із суспільством, державними інституціями та суб’єктами медіа-ринку, удосконаленні організаційно-правового механізму, спрямованого на захист суспільної моралі, а також участі громадськості в обговоренні актуальних проблем.

Учасники «круглого столу» обговорили основні засоби, спрямовані на збереження моралі та відновлення духовності українського суспільства, а також внесли свої пропозиції та зауваження до проекту.

 

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни