Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі АЗС працюють з порушеннями метрологічних норм

5 травня 2011 - 08:33

Запорізькі АЗС працюють з порушеннями метрологічних норм

На виконання розпорядження голови облдержадміністрації Бориса Петрова торік в області  створено робочу групу з  проведення моніторингу ситуації, яка склалася на АЗС, члени якої проводили аналіз поточної ситуації на автомобільних заправних станціях.

За інформацією головного управління промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації, планові та позапланові перевірки запорізьких АЗС проводили сім структур - Державна податкова адміністрація у Запорізькій області, управління у справах захисту споживачів у Запорізькій області, Запорізький науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації, санітарно-епідеміологічна станція, територіальне управління державного комітету України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду по Запорізькій області, а також органи державного нагляду у сфері пожежної безпеки та державного нагляду у сфері цивільного захисту та техногенної безпеки Головного управління МНС України в Запорізькій області,  обласне відділення Антимонопольного комітету України.

Фахівці Запорізького науково-виробничого центру стандартизації, метрології та сертифікації протягом І кварталу поточного року здійснили перевірки чотирьох АЗС, на кожному з цих об’єктів виявлено порушення. Найбільш поширені – застосування вимірювальної техніки із закінченим терміном перевірки. Із 532 одиниць ЗВТ непридатними виявлено  44.

За порушення метрологічних норм на несумлінних керівників АЗС складено протоколи про адміністративні порушення та накладено штрафи.

Дотримання правил реалізації нафтопродуктів на АЗС відстежує управління у справах захисту споживачів у Запорізькій області. За 4 місяця поточного року проведено моніторинг 20 станцій та здійснено дві комплексні перевірки. З липня поточного року, згідно бюджетної програми управління, передбачається проведення перевірок якості бензину, який реалізують на автозаправних станціях.

 

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни