Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Байкери різних країн змагались на Хортиці

4 травня 2011 - 16:15

Байкери різних країн змагались на Хортиці

Під час першотравневих свят у Запоріжжі, на туристичному пляжі острова Хортиця зібралися прихильники велоспорту з усієї країни, а також Росії та Латвії. Тут відбулися міжнародні змагання з маутінбайку  в дисципліні велотріал «Хортиця-Cup 2011». У перший день змагань традиційно випробували  свої сили велосипедисти в категоріях рrofessional і еxpert, а в другий - любителі і юніори. Цього року вперше на змаганнях була представлена нова дисципліна – юнісайкл,  тобто змагання на  одноколісному велосипеді.

Велотріал досить видовищний та екстремальний  вид спорту. Тож глядачів сюди прийшло чимало. За словами екс-президента Запорізької федерації маунтинбайку та представника  Європейської асоціації тріалу в Україні Володимира Могі, Запоріжжя можна вважати батьківщиною цього виду спорту в нашій державі, оскільки саме у нас в 2001 році були проведені перші велотріальні змагання в історії країни.
Нинішня траса для змагань представляла собою кілька скелястих ділянок, які спортсмени мали   практично  «прострибати» на велосипеді, при цьому не торкаючись ногами та іншими частинами тіла землі.

- Проведення змагань міжнародного рівня на Хортиці стало доброю традицією і свідчить про високий рейтинг нашого регіону. До нас приїжджають гості з різних країн світу і розносять  добру славу  про Запорізький край, - коментує подію заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук. – Разом з тим, інтерес, зокрема,  до  велосипедного спорту, який останнім часом поширюється,   стимулює запоріжців до здорового способу життя.

Нагадаємо,  розпорядження КМУ, ухвалене наприкінці квітня, дозволить запровадити комплексну взаємодію державних органів виконавчої влади та громадських організацій щодо   проведення в Україні заходів такого роду, має спонукати українців до ведення здорового способу життя та пробудити інтерес до спорту. А це, в свою чергу, надасть позитивного імпульсу в розвитку галузі фізичної культури і спорту та сприятиме популяризації в суспільстві ідеї здорового способу життя.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни