ГУ агропромислового розвитку облдержадміністрації повідомляє, що на всіх територіях області працюють численні продуктові ярмарки. Досвід їх проведення свідчить, що створення належних умов для торгівлі сільгоспвиробникам дозволяє регулювати ситуацію на ціновому ринку продуктів харчування. Так, за даними управління, ціни на основні продукти харчування – м'ясо, крупи, молоко та овочі нижчі від ринкових на 10-15 відсотків.
З початку року у містах обласного значення вже проведено 64 ярмарки. У них взяли участь 1547 підприємств, переважно виробників. Продукції реалізовано на суму понад 7 млн. гривень. А з першого квітня на території Вознесенівського ринку працює «фермерський ринок».
Підтримка сільгоспвиробників та забезпечення торгових площ для них – важлива задача, яку ставить обласна виконавча влада. Це питання постійно контролює очільник області Борис Петров. Адже на сьогодні забезпечення достатньої кількості продуктів для торгівлі – ефективний ринковий метод регулювання цін. Тож окрім виділення території для торгівлі виробникам продовольства обласна виконавча влада займається просуванням проекту гуртового ринку плодоовочевої та іншої сільгосппродукції. Початок його будівництва заплановано на липень поточного року, введення в експлуатацію першого етапу будівництва – на травень наступного року.
Оксана Горобцова, управління у справах перси та інформації