Голова облдержадміністрації Борис Петров висловив занепокоєння щодо якості продуктів харчування, які виробляються та реалізуються на території області.
Питання їх відповідності державним стандартам розглядалось під час засідання колегії облдержадміністрації. На його важливості, оскільки це безпосередньо стосується здоров'я запоріжців, зробив особливий акцент Борис Петров.
Як повідомив генеральний директор ДП «Запорізький науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» Володимир Величко, найбільше зауважень служба має до виробників та реалізаторів м'ясних, молочних продуктів харчування, сонячної олії, хліба, кондитерських виробів. Порушення стосуються умов виробництва, якості продуктів. За словами Величка, виробники часто намагаються використовувати різні способи здешевлення кінцевого продукту, у тому числі, нехтуючи рецептурою. Через використання неякісної або сумнівної сировини продукти стають шкідливими або безпосередньо несуть загрозу здоров'ю населення.
На думку фахівців, існуюче законодавство занадто м'яке та дає можливість недобросовісним виробникам уникати адекватної відповідальності.
- Терпіти такі порушення не можна. Будемо залучати наших народних депутатів, щоб зробити вимоги до виробників більш жорсткими, - заявив голова облдержадміністрації. - Хто не здатен виробляти нормальну продукцію, той повинен закрити виробництво.
За словами Бориса Петрова, на регіональному рівні необхідно активізувати роботу служби та правоохоронних органів у цьому напрямку. В облдержадміністрації це питання буде на особливому контролі.
Управління у справах преси ті інформації