В обласній державній адміністрації відбулася робоча нарада з питань цінової ситуації на споживчому продовольчому ринку. У заході разом із посадовцями взяли участь виробники та переробники харчової продукції, представники гуртових компаній та роздрібної торгівлі. Проаналізувавши стан із цінами на продукти харчування, учасники наради дійшли висновку, що ситуація потребує розробки дієвої програми продовольчої безпеки.
- Це має бути дуже ретельно підготовлений документ, – наголосив голова облдержадміністрації Борис Петров. – Не для «галочки» чи звіту, а з конкретними заходами та ефективними результатами. У процесі його розробки потрібно тісно співпрацювати з усіма суб’єктами продовольчого ринку. Навіть сьогодні від учасників наради ми почули багато цікавих пропозицій, які потрібно проаналізувати і включити до програми. У разі потреби через наших народних депутатів будемо виходити із законодавчими ініціативами. Треба вжити всіх заходів для того, щоб робота була системною, а ситуація на споживчому продовольчому ринку - передбачуваною. Такі авральні дії щодо стримування зростання цін, яких ми змушені вживати цього року, –неприпустимі.
Відповідальність за розробку програми покладено на першого заступника голови облдержадміністрації Олексія Литвина.
Управління у справах преси та інформації