Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Представники райдержадміністрацій вдосконалюють знання, щоб розробляти якісні інвестиційні проекти

12 квітня 2011 - 14:01

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук взяв участь у роботі навчального семінару «Проекти регіонального розвитку Запорізької області», який проводиться для спеціалістів райдержадміністрацій у рамках  роботи, пов’язаної із залученням інвестицій на території шляхом розробки перспективних проектів на місцях.

Організатори навчального семінару - обласна державна адміністрація спільно з проектом партнерства Канада – Україна «Регіональне врядування та розвиток».

- Ми маємо навчитись розробляти правильні проекти, які зацікавлять інвесторів. Тільки ця робота забезпечить нам рух вперед та дозволить залучити додаткові кошти для розвитку територій, - звернувся до учасників семінару заступник голови ОДА Петро Гончарук.

Посадовець повідомив, що паралельно з навчальними семінарами керівництво області розглядає можливість створення електронної карти розвитку потенціалу альтернативних джерел енергії Запорізького регіону. За словами заступника голови облдержадміністрації, це дозволить на місцях визначитись, у якому напрямку краще розробляти інвестиційні проекти, де вони найбільш ефективно працюватимуть.

Крім того, Петро Гончарук звернув увагу представників територій на те, що вже у червні в області оберуть п’ять – шість районів, де планується розробляти проекти будівельно-індустріальних зон «Грінфілд» та «Браунфілд». Тож є і стимул, і можливості для навчання та вдосконалення отриманих знань.

У рамках навчального семінару представники Мелітопольського та Токмацького районів поділились досвідом участі у всеукраїнському конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування, переможцями яких у різні роки вони стали. За інформацією П. Гончарука, проекти для участі у всеукраїнському конкурсі необхідно надати вже до кінця травня.

- Навіть якщо якісь території не виграють гранти, вони зможуть запропонувати вже готові проекти потенціальним інвесторам. Тож участь у конкурсі має бути цікава для всіх, - наголосив посадовець.

Також для учасників навчального семінару провели практичний тренінг з розробки аплікативної форми проекту для участі у всеукраїнському конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі