Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

25 років - до здійснення мрії вийти в космос

8 квітня 2011 - 13:33

З нагоди дня космонавтики у сесійній залі Запорізької  обласної ради відбулося свято, на яке запросили юних переможців наукових олімпіад, вихованців обласного центру науково-технічної творчості «Грані», курсантів Запорізького експериментального загону юних космонавтів ім.. Комарова. Справжнім сюрпризом для присутніх стала зустріч з мамою та сестрою нашого земляка, російського космонавта Олега Скрипочки. Вони переказали від нього вітання усім запоріжцям. У свою чергу, молодь області підготувала вітальну адресу  Олегу Скрипочці із Днем космонавтики, який зараз перебуває у тренувальному таборі.

25 років він йшов до своєї мрії. Був курсантом загону юних космонавтів, здобув освіту в університеті імені Баумана і, зрештою, стартував у складі міжнародного екіпажу  у шестимісячну космічну  експедицію. Вона завершилася 16 березня 2011 року.  За 159 діб, які тривав політ, Олег Скрипочка тричі виходив у відкритий космос.

Тиждень тому, на базі Запорізького обласного центру «Грані» відбувся вебінар, на якому юні космонавти змогли поспілкуватися з Олегом Скрипочкою. Сьогодні під час урочистостей  гостям продемонстрували запис звернення космонавта до своїх земляків.

Вітаючи присутніх із наступаючим Днем космонавтики, 50-літтям першого польоту людини в космос, заступник голови обласної державної адміністрації Микола Ярмощук підкреслив, що тільки бажання та наполегливість допомагають здійснювати мрії.

- Це свято організоване за ініціативи голови обласної державної адміністрації Бориса Петрова, - зазначив посадовець. – Дізнавшись про те, що наш земляк відправився в космос у складі міжнародного екіпажу, очільник області підкреслив, що завершення експедиції та ювілейну дату першого польоту людини в космос слід гідно відзначити, що ми й  зробили, влаштувавши  цю зустріч. Від щирого серця бажаю вам, щоб усі ваші найсміливіші мрії збувалися, - сказав Микола Ярмощук. 

 

 

Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі