Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Спільні інтереси – запорука співробітництва Запорізької області з Польщею

7 квітня 2011 - 12:12

Пошук спільних інтересів та можливих напрямків співробітництва між Запорізькою областю та Польщею  стали основною темою зустрічі, яку перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Литвин провів з Генеральним консулом Республіки Польща в Харкові Яном Гранатом. За словами пана консула, головною метою низки візитів, які посадовець проводить по всій Україні, є налагодження тісних контактів з областями держави, представниками бізнесу та культурних спілок, відкриття офіційних консульств Польщі в Україні, послаблення візового режиму між державами тощо.

- Мати хорошого сусіда значно краще, ніж багатих родичів у далекій країні – так  кажуть у Польщі, - зазначив на початку розмови Ян Гранат. – Тож ми зацікавлені в зміцненні добросусідських відносин з Україною, адже маємо безліч спільних інтересів. Плануючи свою поїздку до Запорізької області, я сподівався приїхати разом з керівником відділення з інвестицій нашого консульства, але на жаль, він мусив виїхати у справах з підготовки візиту Прем’єр-міністра нашої країни до Києва. Керівництво наших держав націлене на поглиблення взаємовідносин, тож налагоджуючи контакти між регіонами наших країн,  ми рухаємося в  правильному напрямку.

Необхідність встановлення дружніх стосунків з окремими воєводствами Польської Республіки підтримує і перший заступник голови ОДА Олексій Литвин.  Посадовець зазначив, що крім пріоритетного  напрямку – економічного, слід обговорити і можливе співробітництво в поглибленні культурних взаємин. Цікавий також досвід  Польщі в адміністративному реформуванні, адже Україна тільки розпочинає складний шлях перетворення.

- Вже близько п’яти спільних напрямків для співробітництва ми віднайшли, - констатував під час бесіди Олексій Литвин. – І я певен, що їх значно більше. А об’єднавши наші прагнення, ми вже  закладаємо фундамент для ефективної співпраці між  територіями Польщі та Запорізькою областю, - підсумував перший заступник голови облдержадміністрації.

 

 

Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі